Print

Medister m/ brun sauce og lækre kogte grøntsager

Medister med brun sauce og lækre kogte grøntsager, det er bare fantastisk. Jeg er lige så vild med dansk gammeldags mad, som jeg er med at lave nyt spændende mad. Denne ret har jeg fået lige siden, at jeg var barn, og den bliver bestemt ikke dårligere. En nem ret, som kan forberedes inden man tager på arbejde eller i skole – grøntsagerne kan stilles i vand, og så er det blot at stege kød og lave sauce, når man kommer hjem.


Medister m/ brun sauce og lækre kogte grøntsager

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

 • 1 medister
 • 1 kg. kartofler
 • 1 ps. broccoliblanding
 • 400 g. ærter
 • Agurkesalat

 

Sauce:

 • 6 dl. mælk
 • Stegefedt fra medister
 • Salt + peber
 • 2 spsk. mel
 • 2 spsk. flydende margarine

Fremgangsmåde

 1. Kartofler skrælles, skylles og skæres i halve – og koges i letsaltet vand i ca. 20 min. 
 2. Medisteren koges i 10 min. og overskydende affaldstoffer fjernes fra vandet med en ske. Derefter steges medisteren på en pande i fedtstof.
 3. Broccoliblandingen og ærterne koges efter anvisning på emballagen.
 4. Fedtstof smeltes i en gryde og melet tilsættes. Pisk rundt til en smørbolle. Tilsæt mælk og kulør. Smag til med salt og peber.
 5. Stegefedtet fra medister hældes over i gryden med brun sovs.
 6. Servér.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

  Skriv kommentar