Print

Kålsuppe m/ lækre rodfrugter og kylling

Efteråret og det kolde vejr har indhentet os, og dette vil også påvirke både opskrifter som madplaner – vi går det lidt tungere og varmere mad i møde, hvilket betyder at jeg tager fat i rodfrugterne og supperne igen. Denne gang stod den på kålssuppe, som ligger dejlig tungt og mættende i maven. Den har en dejlig smag, og så er det rart at der er bid i suppen, selvom det er en suppe. Jeg vil gerne advare og sige, at man får varmen af den, men jeg har sat på til at man selv kan smage til med chili udover de 1/4 tsk. Den er simpelthen så lækker. Den kan både laves med hvidkål eller spidskål alt efter, hvad der lige er på tilbud eller i sortiment i forretningerne – begge dele smager fantastisk.


Kålsuppe m/ lækre rodfrugter og kylling

Tidsforbrug: 1 time.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 400 g. snittet kål
  • 350 g. kyllingestrimler (frost)
  • 1 ps. øko. rød karry blanding, Rema 1000 eget mærke
  • 300 g. kartofler i tern
  • 1,5 l. vand
  • 250 ml fløde
  • 1/2 tsk. chiliflager
  • 1 spsk. paprika
  • Fedtstof
  • 45 g. tomatpuré

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og skær dem i små tern.
  2. Varm fedtstof i en gryde – svits kyllingen og tilsæt derefter alle grøntsager inkl. fintsnittet kål – rør rundt et par minutter.
  3. Tilsæt vand og bouillon. Lad det simre i min. 40 min (jo længere jo bedre!)
  4. Tilsæt fløde, krydderier og tomatpuré
  5. Smag til med salt, chili og peber.
  6. Server denne lækre efterårs ret.

Relaterede indlæg

10 Kommentarer

  • Svar
    Cristina
    8. oktober 2019 den 18:39

    Kan du tage et billede af den røde karry fra Rema?😊

    • Svar
      madforfattigroeve
      10. oktober 2019 den 20:23

      Du kan finde den i deres app 🙂 Kh Fie

  • Svar
    Michelle kaczmarek
    8. oktober 2019 den 20:22

    Hej hvad er det for nogle grøntsager for de står ikke på i ingrediens listen😊

    • Svar
      madforfattigroeve
      10. oktober 2019 den 20:22

      Ork jo 🙂 Det er jo den økologiske røde karry blanding og kartoflerne 🙂 De står derpå.

  • Svar
    Line
    25. oktober 2019 den 8:54

    Kan man købe færdigsnittet hvidkål i Rema? 🙂

    • Svar
      Kristina
      29. november 2019 den 22:36

      Ja det kan man godt Line. Det koster 10 kr fra søndag

  • Svar
    Jonas Poulsen
    8. februar 2020 den 16:32

    Mhmm… Husk at putte rodfrugterne i også… De står i overskriften men ikke i ingredienserne eller fremgangsmåde. Bon appetit

  • Svar
    Jeanette Iversen
    16. maj 2020 den 8:49

    Hej Fie.
    Tak fod de lækre opskrifter du laver.
    Kan man bruge en anden pose en rød karry blanding da jeg nu har prøvet hele ugen at få den i vores lokale Rema men de har stadigvæk ikke fået den hjem.

  • Svar
    Louise
    16. maj 2020 den 10:40

    Hvilken bouillon og hvor mange bruger du?

  • Svar
    Sabina Månsson
    17. maj 2020 den 16:30

    Hvilken Bullion?

Skriv kommentar