Print

Grøn risotto m/ kylling, ærter og spinat

En fuldstændig AMAZING risotto m/ kylling, ærter og spinat. SÅ lækker, smagfuld og let. Fra forberedelsen af løg og hvidløg til retten er færdig tager blot 20-25 min, det er fantastisk med så nemt mad i hverdagen. I disse uger er jeg alene med børnene, så der skal det bare være nemt og hurtigt, når der skal laves aftensmad. Retten ligger let i maven. Har man ikke kyllingestrimler fra frost, som er forstegte skal kyllingebrystet skæres i strimler, vendes i salt og peber, og i sammen med løg, champignon og hvidløg i starten af opskriften.


Grøn risotto m/ kylling, ærter og spinat

Tidsforbrug: 20-25 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 350 g. kylling i strimler
  • 250 g. risottoris el. grødris
  • 1 liter vand
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 200 g. champignon
  • 3 spinatkugler, frost
  • 150 gram ærter
  • Salt + peber
  • Fedtstof

Fremgangsmåde

  1. Løg og hvidløg pilles og fintsnittes
  2. Champignon skylles og skæres i små tern
  3. Fedtstof varmes i en gryde og løg, champignon + hvidløg tilsættes – dette brunes
  4. Tilsæt ris, vand og grøntsagsbouillon – lad det simrer i 15-18 min. (risene skal være kogte).
  5. Tilsæt kyllingestrimler, spinatkugler og ærter og varm det godt op.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Servér retten.

Relaterede indlæg

6 Kommentarer

  • Svar
    Anne Mette
    1. oktober 2019 den 17:53

    Hej! Det ser lækkert ud – men hvad skal man med de 200g champignon?

  • Svar
    Nicolaj
    2. oktober 2019 den 19:41

    Hej Fie

    Er det meningen, at al vandet skal fordampe i gryden, eller skal man blot fjerne det resterende vand efter de 15-18 minutter?

  • Svar
    Karina
    5. oktober 2019 den 18:37

    Fantastik ret 👏
    Smager rigtig godt og virkelig nem og hurtigt at lave 👍

  • Svar
    Lene
    12. oktober 2019 den 18:22

    Fantastisk tip at man kan bruge grødris i stedet for risottoris. Tak for det!

  • Svar
    Maria
    3. januar 2020 den 17:46

    Det ser lækkert ud og skal bestemt prøves. Kan man evt lave det med brune ris i stedet for at få mere fuldkorn? Eller findes der andre alternativer?

    • Svar
      Boye Skov
      6. januar 2020 den 14:59

      Jeg har lavet denne ret adskillige gange og den er mega lækker. Jeg ynder dog for en smule sprødhed at snitte en rød peber i tern og mikse det sammen lige før det tages af blusset.
      Med hensyn til valg af ris, tænker jeg ikke at brune ris vil kunne fungere, da funktionen er at få udkogt risene. Men det fungerer rigtig fint med grødris og det er også lidt nemmere end risotto ris (syntes jeg :-)) kan ydermere sige at børnene elsker den og den kan også sagtens bruges til madpakke hvis man har adgang til en mikroovn der.

Skriv kommentar