Print

Græskarsuppe m/ græskarkerner & ristede rugbrødsskiver

Græskarsuppe er en af mine efterårsfavoritter! Det er ikke mange måneder at græskar er til at opstøve, men når de er køber jeg gerne flere ind, skærer i tern og fryser ned. Græskar er nemlig virkelig gode til græskarboller også. Kartoflerne i suppen samt baconen giver ekstra fylde til den cremede suppe. Hele familien var vilde med suppen, og den bliver klart lavet igen i en af de kommende uger, og så er det fantastisk at man selv kan “dekorere” suppen, som man ønsker. Børnene var vilde med rugbrødsskiverne til at dyppe i suppen.


Græskarsuppe m/ græskarkerner & ristede rugbrødsskiver

Tidsforbrug: 40-45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn

Ingredienser

  • 1 hokkaidogræskar, ca 900 gram
  • 8 dl. vand
  • 1 hønsebouillon
  • 2 spsk. paprika
  • 3 fed hvidløg
  • 6 kartofler, mellem størrelse
  • 3 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 porre
  • 1 pk. bacon i tern
  • 1/2 garli flødeost
  • Salt + peber for smag
  • Baguettes

 

Topping:

  • Ristede græskarkerner
  • Ristede rugbrødsskiver
  • Purløg

Fremgangsmåde

  1. Græskarret skæres på halvt og udhules med en ske – kernerne frigøres og renses under vand.
  2. Kernerne lægges til side og vendes i olie og lidt salt – de bages i ovnen ved 200 g. varmluft til de er sprøde.
  3. Græskarret skæres i grove tern og lægges til side.
  4. Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i grove tern.
  5. Hvidløg og løg pilles og skæres i grove tern.
  6. Porren skæres i tynde ringe og lægges ligeledes til side.
  7. Bacon steges sprød i en gryde – vand og bouillon tilsættes og bouillonen røres ud.
  8. Tilsæt gulerødder, græskarstykker, hvidløg, løg og paprika tilsættes. Lad det simrer til grøntsagerne er kogte.
  9. Blend suppen og tilsæt kartofler og porre, og lad det koge til kartoflerne er møre.
  10. Tilsæt garli flødeost, rør rundt og smag til med salt og peber.
  11. Top suppen med ristede rugbrødsskiver, som har været kort til på panden i fedtstof og de ristede græskarkerner samt purløg.

Relaterede indlæg

7 Kommentarer

  • Svar
    Vibeke Reuber
    12. oktober 2019 den 20:23

    Hej
    Hvprnår skal græskarret tilsættes , jeg tror du har glemt at slrive det 🤔🙄🤔🙄

    • Svar
      AM
      17. oktober 2019 den 9:27

      Jeg synes da jeg ser det under pkt 8!😜

  • Svar
    Kim
    15. oktober 2019 den 19:19

    Man kan også sagtens bruge almindelige store græskar, der får man noget mere for pengene (det smager dog ikke helt ens) – jeg har lige skåret et græskar til 18 kr. i tern, og der blev 5 kg græskarkød! Jeg har lige lavet suppen med almindeligt græskar, og den smagte fremragende! Jeg brugte ca. 500 g græskarkød, og det passede fint. Som der står oppe i indlægget kan kødet sagtens fryses, så nu har jeg til 9 gange suppe mere 🙂

    • Svar
      madforfattigroeve
      16. oktober 2019 den 8:37

      Ej det var sørme godt nok en god idé! Tak skal du have <3

  • Svar
    Kenneth
    22. oktober 2019 den 10:15

    Skal Baconen også blendes? eller bruges den som topping?

  • Svar
    Madlena
    22. oktober 2019 den 16:09

    Så du blender ikke porren?

  • Svar
    KG
    22. oktober 2019 den 22:14

    Spændende opskrift. Men er det korrekt at de stegte bacontern også blendes i suppen?

Skriv kommentar