Print

Asiatisk gryde m/ svinekød, kokosmælk og ris

Jeg elsker asiatisk inspireret mad, da det er fyldt med en masse lækre krydderier og smag. Denne er min favorit indtil videre (udover sushi, som er top 1). Retten indeholder de bedste asiatiske ingredienser – herunder fx kokosmælk, bambusskud, gulerødder og ananas. Retten er også fantastisk med nudler.


Asiatisk gryde m/ svinekød, kokosmælk og ris

Tidsforbrug: 40-45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 500 g. hk. svinekød
  • 400 ml. kokosmælk
  • 1 porre, fintsnittet i ringe
  • 1 løg, fintsnittet
  • 200 g. ananas i stykker (4 ringe)
  • 140 gram majs
  • 200 gram gulerødder, revet
  • 1 ds. bambusskud
  • 4 ps. ris
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. karry
  • 2 spsk. soyasauce
  • Salt + peber (smag til)
  • Fedtstof

Fremgangsmåde

  1. Risene koges efter anvisning på emballagen
  2. Alle grøntsager skylles, snittes og rives efter ingredienslisten.
  3. Fintsnittet porre skylles igen, da der ofte sidder jord inde i porren også.
  4. Porre og løg steges i fedtstof i en gryde – tilsæt svinekød og brun kødet.
  5. Tilsæt krydderier, kokosmælk, bambusskud, soya, revne gulerødder, majs og groftskåret ananas. Lades simre i 20-25 min. 
  6. Smag indholdet i gryden til med salt og peber – dræn risene for vand og servér retten.
  7. Velbekomme.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar