Print

Veganske cookies med frysetørrede jordbær

Egentlig er jeg begyndt at arbejde meget i det veganske køkken, da det tilegner sig utrolig godt med at have en søn, som gerne skal holdes fra store mængder mælk og ej heller kan tåle æg. Jeg elsker at eksperimentere, og disse cookies er faktisk mit første forsøg nogensinde med cookies og de blev hammer lækre. Sprøde udenpå og bløde i midten – lige som de skal være. Jordbærene heri er fantastiske og giver en god smag til de ellers søde cookies. Man kan selvfølgelig også erstatte dem med chokoladestykker, dette er dog svært at finde, når man også har en søn, som er allergisk overfor nødder. Men de her med jordbær, de er virkelig lækre.


Veganske cookies med frysetørrede jordbær

Tidsforbrug: 25-30 min

Antal: 9 store cookies

Ingredienser

  • 100 gram mel
  • 40 gram vegansk smør (vi bruger den fra Naturli’).
  • 0,75 dl. brun sukker
  • 20 gram alm. sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • En knivspids salt
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. frysetørrede jordbær
  • 0,5 dl. vand

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 195 grader alm. ovn.
  2. Smør, sukker og brun farin piskes sammen til en luftig lys masse – vand tilsættes efterfølgende
  3. Lav en blanding af mel, vaniljesukker og bagepulver og pisk det med ovenstående
  4. Vend frysetørrede jordbær i dejen og form dem til 9 små kugler og fordel dem på en beklædt bageplade. (ønsker du mindre cookies end på billedet, kan der sagtens lave mindre kugler).
  5. Giv dem 10-12 min. i ovnen ved 195 grader alt efter hvor sprøde, du ønsker dem. De skal gerne være gyldne på toppen.
  6. Server for glade cookie-sultne mennesker.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Crow
    10. oktober 2019 den 14:31

    men….frysetørrede jordbær og vegansk smør er ikke på budget?
    Specialitsvarer er rigtig dyrt og med små størrelser.
    Den er ikke så billigt hvis du er elever…

Skriv kommentar