Print

Ultra nemme pizza muffins m/ tomatsauce, mozzarella og gulerødder

De her pizzamuffins, det er noget af det bedste, jeg længe har smagt til madpakken. Jeg er stadig helt overrasket over hvor nemt det var at lave, og hvor skønt de smager kolde som lune. Mine pizza muffins er uden æg og er lavet med min basisdej, som er min gulerodsbolledej. De er virkelig skønne – de falder en lille smule sammen, når bliver kolde, men de er bestemt ikke ringe – faktisk godkendt af den skønne pige, som skal have dem med i madpakken i morgen. De 30 muffins afhænger selvfølgelig også af, hvor store dine muffins er og hvor meget du kommer i hver. Men fremgangsmåden er lidt som at bygge en lasagne eller lagkage – der skal flere lag i. Og de skal nok hænge sammen i sidste ende, da osten smelter det hele sammen.


Ultra nemme pizza muffins m/ tomatsauce, mozzarella og gulerødder

Tidsforbrug: Ca. 1,5 time.

Antal: 30 stk.

Ingredienser

  • 50 g. gær
  • 4 store gulerødder
  • Mælk til pensling
  • 0,5 tsk. salt
  • 900 g. mel
  • 100 g. olie
  • 25 g. sukker
  • 5 dl. vand
  • 1 ps. revet mozzarella
  • 1 glas pizzasauce

Fremgangsmåde

  1. Gulerødderne skrælles og rives fint
  2. Find en skål og smuldr gæren med sukker – rør rundt indtil gæren er opløst, den opløses efter lidt tid. Ca 2 min (alt efter hvor hurtigt du pisker)
  3. Lunken vand, gulerødder, salt og olie hældes i skålen – rør igen rundt
  4. Tilsæt mel lidt af gangen indtil dejen kan æltes, rør undervejs.
  5. Mel kommes ud på bordet og dejen æltes meget grundigt 
  6. Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 45 min
  7. Når dejen har hævet ruller du den i én tynd “slange” og skærer dem ud som på billedet ovenfor
  8. Find muffinsformene og put først dej i bunden af muffinsene – derefter smør med pizzasauce, dernæst mozzarella og fortsæt til der er 3 gange dej, tomat og mozzarella.
  9. Bag pizza muffinsene i ovnen i 12 min. ved 200 grader alm. ovn. 
  10. De kan sagtens fryses og tages op, når de skal med i madpakken.

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

  • Svar
    Louise
    1. september 2019 den 22:23

    Er det bare en lille “klump” dej der lægges ned i og så en lille klump mere ovenpå?
    Skinke stimler ville du smide ned med ovenpå tomat sauce og ost?

    • Svar
      madforfattigroeve
      6. september 2019 den 10:24

      Først del, så tomatsauce, så skinke og så ost – fortsæt i 3 lag ja 😀

  • Svar
    Anne
    5. november 2019 den 16:49

    Det er nemt, sundt og meget billigere at lave sin egen tomatsovs, som kan fryses ned i portioner og være klar til lækre pizzamuffins, pizzaer, spaghettisovs med videre….

Skriv kommentar