Print

Pizza calzone m/ spaghetti & kødsovs

Den kære mand har længe trippet herhjemme for at at jeg lavede homemade pizza calzones. Den her version er den hurtige med færdiglavet pizzadej, da det ofte er på tilbud, men ellers kan det sagtens laves selv også. Det var faktisk ikke så svært at lave, som jeg havde forestillet mig. Man skal bare ikke fylde så meget i, så den har svært ved at lukkes – og så skal den lukkes hurtigt for at dejen ikke “smelter”. Den smagte utrolig godt, og næste gang laver vi den med skinke, champignon, pizzasauce mm. Den kan laves med så mange variationer. Herhjemme spiste vi en portion salat til, da det mætter en anelse mere.


Pizza calzone m/ spaghetti & kødsovs

Tidsforbrug: 35-40 min.

Antal: 1 stor pizza calzone (2 voksne og 2 børn)

Ingredienser

 • 1 rulle færdiglavet pizzadej
 • 120 gram spaghetti
 • 200 gram oksefars
 • 2 skiver cheddarost
 • 1 ds. hk. tomat
 • 1/2 dl. vand
 • 1/2 oksebouillonterning
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 rød peber
 • 1 tsk. oregano
 • Salt + peber
 • Fedtstof

Fremgangsmåde

 1. Pastaen koges efter emballagens anvisning
 2. Fedtstof varmes i en gryde, løg og hvidløg pilles og tilsættes fedtstoffet
 3. Tilsæt oksefars når løg og hvidløg er blevet bløde og gennemsigtige
 4. Lad det brune af og tilsæt derefter hakket tomat, oregano, bouillon, vand og groft hakket rød peber.
 5. lad det simrer i 5-10 min og smag til med salt og peber.
 6. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
 7. Rul pizzadejen ud på en bageplader eller en pizzasten. Fordel lidt kødsovs på midten af dejen – tilsæt spaghetti og kødsovs lag for lag. Til sidst lægges 2 skiver cheddarost ovenpå og dejen samles på midten. Brug fingrene til at klemme dejen sammen, så indholdet ikke falder ud.
 8. Bag den i ovnen ved 250 grader i 13-15 min. og yderligere 5 min. ved 200 grader varmluft. Hold godt øje med den derinde, den kan hurtigt blive sort.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

 • Svar
  Kim
  15. oktober 2019 den 19:59

  Et lille tip: Hvis man somme tider laver hjemmelavet pizza, kan det godt betale sig med en pizzasten – bunden bliver meget mere sprød. Bilka (og sikkert også Føtex, men sådan en har jeg ikke i nærheden) kører somme tider knaldtilbud på grilltilbehør af mærkerne Dan Cook og/eller Charbroil, hvor de er nedsat med 75%, og så kan man få sådan en pizzasten til næsten ingen penge.
  Den er også fremragende at bage brød og boller på har jeg ladet mig fortælle, men det er ikke noget jeg gør meget i selv, så det har jeg ingen erfaring med 🙂

Skriv kommentar