Print

One pot m/ kartofler, oksekød og rødvinssauce

Denne one pot er virkelig en lækker og nem ret. Jeg har en svaghed for rødvinssovs, og selvfølgelig skulle det også prøves i en one-pot opskrift! Den er hurtig at forberede og så skal den ellers bare hygge sig i ovnen i 40 min. tid. Hele familien spiste den med velbehag og den er absolut velpassende i en travl hverdag, hvor man ikke har tiden til at stå 2 timer i køkkenet.

OBS! Retten kan også laves i en gryde med låg på komfuret, men det bedste resultat er i ovnen. Derudover kan der både bruges 50/50 oksefars (den nye pakke fra Rema1000) eller alm. oksefars. 


One pot m/ kartofler, oksekød og rødvinssauce

Tidsforbrug: 50 min i alt.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler
  • 300 gram gulerødder
  • 150 gram ærter
  • 400 g. hakket okse og grønt 50/50 el. alm. oksefars 
  • 1/2 liter rødvinssauce, Karolines køkken
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Fedtstof

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i små tern
  2. Løg og hvidløg pilles og fintsnittes
  3. Fedtstof varmes i en pande, som må komme i ovnen
  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
  5. Tilsæt løg og hvidløg til panden og brun det let af – tilsæt kød, salt og peber og brun det  af i panden
  6. Gulerødderne skrælles og rives fint
  7. Tilsæt gulerødder, kartofler, ærter og rødvinssauce og lad det koge let op under omrøring
  8. Put panden i ovnen med låg på – giv det 35-40 min. i ovnen ved 200 grader varmluft. 
  9. Servér.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Marie
    12. september 2019 den 10:27

    Det smagte fantastisk! Det var et stort hit i hele familien. Tallerkenerne var ryddet. Det bliver forhåbentlig ikke sidste gang den kommer på en madplan. 🙂

Skriv kommentar