Print

Fuldkorns græskarboller m/ kerner og chiafrø (uden æg, sukker og mælk)

Var der nogen der sagde luftige, LÆKRE fuldkorns græskarboller med en masse kerner og frø?! Og så endda helt uden æg og sukker! (Og hvis nogen synes det er spændende er de også veganske). De var fuldkommen fantastiske og så er de så børnevenlige, som noget kan være. Jeg har fundet en indre passion for at bage, og her op til halloween og inde i efteråret, så var det bare oplagt at bruge græskar som hovedingrediens.


Fuldkorns græskarboller m/ kerner og chiafrø (uden æg, sukker og mælk)

Tidsforbrug: Ca. 2 timer

Antal: Ca. 30 græskarboller.

Ingredienser

 • 50 g. gær
 • 200 gram hokkaido græskar
 • 30 gram græskarkerner
 • 0,75 dl. chiafrø
 • 0,5 tsk. salt
 • 900 gram hvedemel
 • 300 gram grahamsmel
 • 100 g. olie
 • 7 dl. vand

 

Topping: 

 • Chiafrø
 • Græskarkerner

Fremgangsmåde

 1. Græskarret deles på halv og skæres i stænger. Stængerne skrælles og indmaden rives groft på et rivejern.
 2. Opløs gæren i lunken vand – tilsæt græskar, olie, salt, mel lidt efter lidt og kerner – rør godt rundt (jeg bruger en røremaskine og giver den fuld skrue). Dejen bliver æltet i røremaskinen – ejer man ikke sådan en skal dejen æltes på bordpladen (drys gerne mel ved indtil dej ikke hænger fast på fingrene ved æltning).
 3. Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 45 min.
 4. Efter hævning æltes dejen endnu engang.
 5. Bollerne rulles derefter til en lang pølse og skæres ud i ca. 30 lige store stykker
 6. Bollerne skal efterhæve i 30 minutter med viskestykke over
 7. Pensl med kold kaffe og drys kerner og frø på bollerne
 8. Bag dem i ovnen ved 200 g. alm. ovn i ca. 12-15 min. (eller indtil de er gyldne)

 

TIP: Bollerne kan sagtens fryses & er også rigtig gode dagen efter. I frossen tilstand kan de med fordel pakkes ind i køkkenrulle og puttes i microovnen til de er lune, de skal selvfølgelig være under opsyn, så der ikke går ild i køkkenrullen! Ca. 1-1,5 min. Ønsker man en smule sødme i bollerne kan der bruges sukker, sirup eller honning. Det er også godt.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

  Skriv kommentar