Print

“Der vil altid være nogen der brokker sig”.

I torsdags udgav TV2 ECHO en video af mig, hvor jeg forklarer lidt om min hverdag og de ting, jeg beskæftiger mig med til dagligt. På 4 dage er videoen vist ikke mindre end 304.000 gange. Shit kan jeg godt tænke.. Med så mange visningerne er det jo klart, at der er nogle der har forskellige meninger om mit arbejde og de ting, jeg gør i min hverdag. Og der vil altid være nogen der brokker sig – jeg har heldigvis lært at trykke på pyt-knappen og smile videre. Jeg har SELV valgt at være med i videoen, så jeg kan ikke brokke mig – men jeg vil også have lov til at forsvare mig, når jeg bliver haglet ned..

Jeg har arbejdet med Mad For Fattigrøve i over 2,5 år – og jeg eksisterer fordi der altså sidder familier rundt om i landet som ikke har råd til andet end at prioritere hver en post i budgettet, og dette vil jeg gerne hjælpe med. Så når der er nogen der skyder mig ned i kommentarfeltet for ikke at købe en skide kylling til 69 kr, så er det altså fordi jeg prioriterer i min hverdag – for overhovedet at kunne smide en kylling på bordet. Jeg er ikke en sundhedsguru, der lever økologisk – jeg lever billigt, men godt. Så at forlange mere af mig end mit egentlige budskab, det må være for egen regning.

Der er blevet klippet godt og grundigt i videoen – jeg blev optaget i 3 timer, såjeg er godt klar over, at der var noget, der ville blive klippet ud. Men de ting der bliver klippet ud er blandt andet forklaringen til mine 10 kr. jeg lever om dagen – det er altså når jeg lever for 300 kr. AFTENSMAD i en husstand på 4 mennesker. SÅ bliver det altså 10 kr. om dagen for aftensmad. Men hallo, hvad tror I redaktionen har tænkt sælger? Jeg forklarer også at jeg gerne vil leve økologisk og have råd til at købe kyllinger til 69 kr., når jeg får flere penge mellem hænderne, men det er bare ikke virkeligheden pt. Og det er også okay – så har vi noget at glæde os til.

Min blog hedder MAD FOR FATTIGRØVE – ikke mad for rigmændssvin, som min lærer så sjovt brugte af ord til min eksamen. Vil man gerne have flere penge mellem hænderne, finde et overskud og overblik i hverdagen, så KAN man følge mine planer. Og helt ærligt, så kræver det altså ikke en særlig stor IQ for at tilføje flere grøntsager til madplanen eller vælge ØKO i forretningen, hvis man tænker at det er et must. Det er som om at folk helt har glemt, at det er lovligt at tænke selv. 😛

Og så skal man jo lige huske at I ser 1,5 minut af mit liv – ikke mere. Det kan faktisk godt være lidt unfair at dømme mit liv på baggrund af 90 sekunder – men fair. SKIDT PYT. Vi ved bedre. Vi lever godt. Vi lever billigt. Vi er glade. Der vil altid være nogen der brokker sig – og det er ganske fint. Det giver mig stof til eftertanke og nye ideer. Der er mange tusinde der følger med hver dag, og for jer er jeg evigt taknemmelig. Det er jer der gør, at jeg gider lægge så mange kræfter i mit arbejde.

Tak for nu. Og husk at tænk over at der sidder mennesker bag hver en skærm. 
Kh, Fie. 

 

Relaterede indlæg

12 Kommentarer

 • Svar
  Kirstine
  29. september 2019 den 19:33

  Jeg synes du er så sej! Jeg er færdig med at være på SU nu, men har på ingen måde glemt hvordan det var. Folk der synes det er for dårligt at du ikke køber kyllingen til 69 mangler empati. Nu hvor jeg får løn skal jeg ikke engang undvære noget i min hverdag for at få råd til den dyre kylling. Før i tiden ville den kylling nok betyde at den skulle stå på pasta med ketchup og havregryn en del andre dage i ugen.
  Så med andre ord ville det være nemt nu hvor jeg er færdiguddannet at pege fingre af andre for ikke at gøre noget som jeg ikke engang selv skal gøre en indsats for at kunne. Håber aldrig jeg får skyklapper på og glemmer den tid.
  Virtuel krammer til dig!

 • Svar
  Heidi
  29. september 2019 den 19:54

  Skide godt brølt👏👏👏👏

 • Svar
  Annette
  29. september 2019 den 20:10

  Jeg syntes du er sej💪
  Hvis andre syntes noget andet, kan de jo bare bare lade vær med at følge dig.
  Hilsen Annette ❤️

 • Svar
  Lars Madsen
  29. september 2019 den 21:51

  Jeg har ikke selv brugt dine mad planer eller opskrifter.
  Derfor kan jeg godt synes det er noget super godt du har fat i og gør.
  Nu er nu kunsten jo at få økonomi til at hænge sammen.

  Så keep up tur good work, og vend det døve øre til dem med, hvorfor gør du ikke…
  Du gør noget de andre snakker

  God vind action girl

 • Svar
  Hella
  30. september 2019 den 16:33

  Jeg synes du gør det rigtig godt ! Fortsæt den gode stil, der er mange der sætter pris på det du gør.
  Som du skriver, der er nogle der altid brokker sig. Tror nærmest det er værre på nettet.
  Lad dem brokke sig…
  De bedste hilsner
  Hella

 • Svar
  Christina
  1. oktober 2019 den 8:51

  Jeg elsker din blog og dine madplaner, men vigtigere så elsker mine børn ofte de forskellige ting der bliver serveret for dem. Jeg er enlig mor med to små børn, og lever på SU. Mad var en kæmpe frustration og det var blandet med stor skyldfølelse inden jeg fandt din blog. For jeg ville gerne give dem forskelligt mad, men syntes altid det kostede ufatteligt mange penge, og så havde jeg bare ikke ideérne.

  Du har givet mig en lettelse i min hverdag, hvor mad nu er mere fyldt med spænding og glæde. Så du skal have en stor tak for alt den arbejde du ligger i det.
  Du hjælper mig hver dag, og du kender mig ikke engang. Så hvis der er nogen der ude der brokker sig over det, så går de i hvert fald i for små sko.

 • Svar
  Jesper Nielsen
  1. oktober 2019 den 9:15

  Tak for din hjælp. Du gør det super godt!
  Har set programmet og det kunne da aldrig falde mig ind at der var noget at give kritik fir overhovedet. Men hva… Der findes bare mennesker der er villige til at brokke sig over hvad som helst 🙂

 • Svar
  Vivienne
  4. oktober 2019 den 7:55

  Stærkt! 💪 Og jeg er virkelig enig i, at det er tilladt at tænke selv! Jeg er rigtig glad for at bruge din madplan og “lege” med den, hvis der er noget, jeg har mere lyst til end andet 😃 vupti 👏 Fortsæt! Du hjælper SÅ mange mennesker!!!

 • Svar
  Rikke
  5. oktober 2019 den 11:47

  Dine madplaner har reddet vores budget efter min kæreste kom på sygedagpenge. Til tider ændre vi lidt i dem – for som du selv siger så er det ok at ændre og tænke selv!
  Vi har halveret vores madbudget og vores madspild er efterhånden minimalt – så tak for dine madplaner!

 • Svar
  Jannie Vestergaard
  5. oktober 2019 den 17:03

  Du har alt mulig grund til at være stolt. Jeg er ny på siden og er så nysgerrig, og meget inspireret. Mega godt Fie, tillykke med din succes.
  Lad de sure brokke sig , og lad os vende det døve øre til ☺️
  Kh Jannie

 • Svar
  K D
  7. oktober 2019 den 1:25

  Vi lever 100p efter dine madplaner og vi ELSKER det.
  Det dejligt med noget nyt. Jeg har fået øjnene op for andre etniske køkkener.

  Din blog har givet mig noget af mit liv tilbage giver mig. Depression er noget jeg kæmper med og været rigtig langt nede hvor man bare ikke gad mere.

  Jeg opdagede din blog Fordi Jeg elsker at lave mad og tit søger inspiration til at kombinere opskrifter.

  Jeg sygemeldt på ubestemt tid og min anden halvdel er studerende så indkomsten er lav. Vi lever 100p af dine ugeplaner og vi ELSKER Det!

  Forsæt endelig dette her!

 • Svar
  E.
  12. oktober 2019 den 18:51

  Det var en rigtig fin video. Det første jeg tænkte var “respekt!”. Jeg er havnet på din side efter at have set den, for vil gerne have lidt inspiration til at spise billigere og på den måde kunne spare mere op.

Skriv kommentar