Print

Broccolisuppe m/ solsikkekerner og bacon

Broccolisuppen er en af de gode grøntsagssupper, hvor man får ekstra mange gode vitaminer og grøntsager indenbords. Jeg pifter stort set altid mine supper op med enten kartofler eller gulerødder for at give en skøn og cremet konsistens – denne gang blev det til gulerødder.

Normalt får jeg ikke synderligt mange grøntsager i børnene, men supper er de helt vilde med så længe, at der serveres godt med topping til Vores favoritter som topping er bacon, solsikkekerner og rugbrødscrutoner.


Broccolisuppe m/ solsikkekerner og bacon

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 1 broccolihoved
  • 4 gulerødder
  • Salt + peber
  • 1 løg
  • 1 dl. mælk
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • Vand så det dækker grøntsagerne
  • 1 fed hvidløg

 

Tilbehør: 

  • 2 pk. bacon i tern
  • Solsikkekerner på toppen

Fremgangsmåde

  1. Alle grøntsagerne (inkl. løg og hvidløg) skæres i små tern og puttes i en gryde
  2. Vand tilsættes gryden så alle grøntsager er dækket med vand
  3. Bouillonterningerne tilsættes vandet og retten koges til alle grøntsagerne er helt møre.
  4. Hæld grydens indhold i en blender (tag evt. noget vand fra og tilsæt hvis det skal være tyndere) og blend det hele fint
  5. Hæld indholdet tilbage i gryden og tilsæt mælk og rør godt rundt.
  6. Steg baconen på en pande til det har den ønskede sprødhed
  7. Smag suppen til med salt og peber og server.
  8. Server med solsikkekerner og bacon i tern

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  • Svar
    Marie
    30. september 2019 den 0:59

    Har du nogle tips til hvad man kan gøre, hvis man ikke har en blender?😊

    • Svar
      Sophie
      1. oktober 2019 den 21:56

      Stavblender kan også gøre det. Og ellers måske en form for kraftig pisken med piskeris. Så skal grøntsagerne skæres fint og koges godt møre. Og så bliver det ikke helt uden klumper.

Skriv kommentar