Print

Kartoffelsalat m/ laks, tomat og mozzarella

Endnu en lækker salat er lavet og gjort klar til at bruge i en af de kommende madplaner. Jeg er helt vild med kartoffelsalat som tilbehør til grill – laksen kan nemlig også grilles, hvilket gør den endnu mere lækker. Denne version er dog med laks i ovnen, men derfor stadig helt fantastisk. Tilbehøret kan selvfølgelig varieres efter hvad man har i køleskabet, men jeg er vild med denne version. En kølig lækker salat til de kommende varme dage.


Kartoffelsalat m/ laks, tomat og mozzarella

Tidsforbrug: 50 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 800 gram kartofler 
  • 4 stykker laks 
  • 250 gram cherrytomater 
  • 1 pk. frisk mozzarella 
  • 75 gram frisk spinat
  • ½ citron 
  • Salt + peber 
  • 1 dl. cremefraiche 
  • 1/2 dl. mayonnaise
  • 1 tsk. paprika 
  • ½ rødløg 
  • 2 spsk. smør 
  • Olie 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. 
  2. kartoflerne skrælles, skæres i små tern og koges i letsaltet vand (stilles på køl når de er kogte. Eventuelt kan kartoflerne koges dagen før, så bliver de endnu bedre). 
  3. Laksen vendes i citronsaft og krydres med lidt salt og peber. Fordel laks i et fad med smør ovenpå laksen. Bag laksen 30 min. i ovnen ved 200 grader alm. ovn. 
  4. Skyl cherrytomaterne og skær dem i kvarte
  5. Rødløg pilles og fintsnittes 
  6. Mozzarellaen drænes for vand fra posen og skæres i små tern
  7. Laksen skæres i små tern 
  8. Bland kartofler, rødløg, paprika, mayonnaise og cremefraiche sammen og vend det med mozzarella, skyllet spinat og laks.
  9. Citron skæres i skiver og puttes på som pynt og syrlig smag.
  10. Server.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar