Print

Æggekage m/ broccoli, skinke og spidskålssalat

Æggekage er en super ret til at få en masse proteiner og grøntsager ned. Jeg laver den ofte til frokost eller aftensmad hvis manden og jeg er uden børn. Æggekage er noget af det nemmeste at lave og serveres her med en skøn spidskålssalat. Der kan dog også sagtens bruges iceberg, jeg er bare vild med denne variant.


Æggekage m/ broccoli, skinke og spidskålssalat

Tidsforbrug: 35-40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Æggekage:

  • 6 æg
  • 3/4 broccolihoved
  • 1 pk. skinke i tern a’ 150 gram
  • 1 pk. bacon i tern a’ 200 gram
  • 2 dl. mælk
  • 1 pk. revet mozzarella/cheddar
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

 

Spidskålssalat: 

  • 1/4 mellem spidskål
  • 2 tomater
  • 1/2 agurk
  • 1/4 broccolihoved i små stykker
  • Dressing

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn. 
  2. Kog broccolien til æggekagen
  3. Svits bacon på panden
  4. Klæk æg ud i en skål – tilsæt mælk, salt og peber – rør rundt.
  5. Find et ildfast fad / tærtefad. Fordel 3/4 ost i bunden sammen med skinke.
  6. Dræn vandet fra den kogte broccoli og skær det i små stykker.
  7. Hæld det ovenpå fyldet i fadet sammen med bacon. Til sidst fordeles æggeblandingen og osten til sidst på toppen.
  8. Bag æggekagen i ovnen til fyldet er fast og toppen gyldenbrun. (Ca. 30 min.)
  9. Skær spidskål, agurk, rå broccoli og tomater i små tern/stykker. Bland dette sammen og server det til æggekagen.
  10. Dressing tilsættes ved servering.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Chika
    5. august 2019 den 18:17

    Der er noget galt med forholdet ml væske og æg – min er på 45 min nu, og stadig ikke fast . ØV

Skriv kommentar