Print

Peberfrugtsuppe m/ hvidløgsbrød

En cremet lækker suppe, som er blevet en af vores favoritsupper herhjemme. Jeg er generelt vild med peberfrugter – både kolde og varme, så det var da endnu mere fantastisk, at de også fungerede i en suppe. Det crispy hvidløgsbrød til suppen giver bare det ekstra pift! Prøv den, den er super skøn og nem at lave. Retten kan serveres med en smule cremefraiche i, men det er bestemt ikke nødvendigt for en lækker suppe.


Peberfrugtsuppe m/ hvidløgsbrød

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 2 peberfrugter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1 pk. natural flødeost
  • 6 dl. vand
  • 3 spsk. smør
  • 1/2 tsk. cayennepeber
  • 2 spsk. paprika
  • Salt + peber

 

Hvidløgsbrød: 

  • 1 pk. ciabattabrød
  • 100 g. smør
  • 1 spsk. olie
  • 3 fed hvidløg
  • Evt. frisk purløg
  • En knivspids salt

Fremgangsmåde

  1. Peberfrugt skylles og skæres i grove tern
  2. Løg og hvidløg pilles og snittes fint
  3. Løg, hvidløg og peberfrugt svitses i fedtstof i en gryde – tilsæt paprika og cayennepeber under omrøring
  4. Tilsæt vand og bouillon og lad det simre i 15 min. 
  5. Blend suppen og hæld indholdet tilbage i gryden – tilsæt flødeost (rør imens) og smag til med salt og peber.
  6. Ovnen tændes på 200 g. alm. ovn.
  7. Ciabattabrøddet skæres i tynde skiver
  8. Olie, smør og fintsnittet hvidløg piskes sammen til en cremet luftig masse (det skal være af flydende grad). Smag til med salt og evt. frisk purløg.
  9. Brødene smørres med hvidløgssmør 0g varmes i ovnen indtil de er blevet gyldenbrune og sprøde.
  10. Server til suppen og dyp gerne brød deri.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Simon B
    11. juli 2019 den 20:55

    jeg var overrasket over denne opskrift. Den er rigtig god, dog lidt stærk. der var ingen rester.

Skriv kommentar