Print

Chili Sin Carne

Jeg prøver i ny og næ kræfter med de vegetariske retter, da jeg synes alle indimellem har godt af en kødfri dag. Det er også en billig måde at lave mad på, da kød oftest er en dyr post i madbudgettet. Denne opskrift er den nemme version og også børnevenlig, da den ikke er overdøvende med chili. Jeg udgiver det mad, som jeg selv ville servere for min familie, hvor jeg har 2 små børn. Jeg har valgt at skrive cayennepeber efter behov, da det er et vidt begreb hvad man er til. Men jeg puttede 1,5 tsk. i for at få en spicy smag, som mine børn stadig kunne være med på. Men lækker er den! Opskriften kan selvfølgelig også laves med andre grøntsager. Her jeg med fordel anbefale squash, courgette, gulerødder, auberginer, bladselleri mv.


Chili Sin Carne

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

 • 1 ps. ratatouille, frostblanding
 • 2 ds. bønner i tomatsauce
 • 2 fed hvidløg
 • 3 ps. ris
 • 1 dl. vand
 • 1 grøntsagsbouillonterning
 • 1,5 spsk. olie
 • 2 tsk. paprika
 • Cayennepeber efter behov
 • 1/2 tsk. spidskommen
 • Salt + peber
 • Evt. 2 tomater til pynt

Fremgangsmåde

 1. Risene koges i letsaltet vand
 2. Olie hældes i gryden og ratatouille svitses
 3. Hvidløg og løg pilles og finthakkes – tilsæt gryden
 4. Krydderier, vand og bouillon tilsættes og røres godt rundt
 5. Når der er 5 min til risene er færdigkogte tilsættes bønnerne i tomatsauce til ratatouillen
 6. Smag til med salt, peber og cayennepeber.
 7. Server gerne med friske krydderier og friske tomater.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

 • Svar
  Natascha
  20. januar 2020 den 11:07

  Du skriver at der skal løg i?
  Men hvor meget er ikke angivet i opskriften?

Skriv kommentar