Print

Broccolisuppe m. baconknas og brød

Broccolisuppen er en af de gode grøntsagssupper, hvor man får ekstra mange gode vitaminer og grøntsager indenbords. Jeg pifter stort set altid mine supper op med kartofler, da det ligger tungere i maven, og giver en rigtig god cremet konsistens.

Normalt får jeg ikke synderligt mange grøntsager i børnene, men supper er de helt vilde med så længe, at der serveres godt med topping og brød til. Vores favoritter som topping er bacon, solsikkekerner og rugbrødscrutoner.


Broccolisuppe m. baconknas og brød

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 1 broccolihoved
  • 3 kartofler
  • 2 gulerødder
  • 1 dl. fløde
  • Salt + peber
  • 1 løg
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • Vand så det dækker grøntsagerne
  • 1 fed hvidløg

 

Tilbehør: 

  • 1 pk. bacon i tern
  • Baguettes
  • Evt. solsikkekerner på toppen

Fremgangsmåde

  1. Alle grøntsagerne (inkl. løg og hvidløg) skæres i små tern og puttes i en gryde
  2. Vand tilsættes gryden så alle grøntsager er dækket med vand
  3. Bouillonterningerne tilsættes vandet og retten koges til alle grøntsagerne er helt møre.
  4. Hæld grydens indhold i en blender (tag evt. noget vand fra og tilsæt hvis det skal være tyndere) og blend det hele fint
  5. Hæld indholdet tilbage i gryden og tilsæt fløden og rør godt rundt.
  6. Steg baconen på en pande til det har den ønskede sprødhed
  7. Baguettes varmes i ovnen efter anvisning på emballagen.
  8. Smag suppen til med salt og peber og server.
  9. Server med ønsket tilbehør.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar