Print

BBQ marineret kylling m/ stegte bønner og hjemmelavet tzatziki

Jeg har stået i køkkenet hele dagen, for at gøre madplanen uden stivelse nr. 2 i rækken klar til jer. Madplanen finder i kun i appen, som kan købes lige her. I appen finder i også alle min andre 175 opskrifter og over 90 madplaner. Retten her er fantastisk nem at lave, og alle der har smagt den har simpelthen været imponeret over smagene og på ingen måde manglet stivelse i retten. Selv mine børn elskede bønnerne, det siger meget om retten. Prøv den, den er fantastisk.


BBQ marineret kylling m/ stegte bønner og hjemmelavet tzatziki

Tidsforbrug: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Kylling + BBQ marinade: 

  • 450 gram kyllingebrystfilet
  • 1/2 dl. brun farin
  • 1/2 dl. ketchup
  • 0,75 dl. olie
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. chiliflager
  • 1/2 tsk. peber

 

Bønner: 

  • 1 ps. grønne bønner
  • Olie
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. peber
  • 1/2 tsk. salt

 

Tzatziki: 

  • 4 dl. græsk yoghurt
  • 1 agurk
  • 1 tsk. sukker
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. citronsaft
  • En smule salt + peber

 

Tilbehør: 

  • 1 bk cherrytomater

Fremgangsmåde

BBQ marinade: 

  1. Pil hvidløg
  2. Blend olie og hvidløg
  3. Pisk resten af ingredienserne sammen og tilsæt olien gradvist.
  4. Pensl kyllingebrysterne med marinaden og lad det gerne trække inden stegning
  5. Steg kyllingen på panden i olie
  6. Olie, paprika, salt og peber vendes i en wok/gryde og bønnerne tilsættes
  7. Kyllingen skæres ud i små strimler og tilsættes bønnerne – lad det stege i 10 min. 
  8. Græsk yoghurt hældes i en skål
  9. Hvidløg pilles og skæres i små tern og tilsættes skålen
  10. Agurken skylles, skæres på langs og indmaden skrabes ud med en ske
  11. Agurken rives groft på et rivejern og tilsættes skålen – tilsæt til sidst sukker, olie og citronsaft.
  12. Smag til med salt og peber
  13. Skær cherrytomaterne i skiver og anret ved servering.
  14. Server retten.

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

  • Svar
    Linda
    12. november 2019 den 11:59

    Da der står agurken rives groft…er det så indmaden af agurken eller den grønne del af agurken der skal rives?

    • Svar
      Thor
      12. november 2019 den 20:50

      Indmaden skal du ikke bruge til retten. Når du bruger en ske til og skrabe indmaden ud, bliver der meget vandet.
      Du kan bruge indmaden til og finde nye agurke frø til at plante med til sommer 🙂

  • Svar
    Marianne Hansen
    16. marts 2020 den 17:37

    Vi fik denne til aftensmad. Jeg vil bare sige tak. Aldrig har jeg set børnene spise så mange bønner, for det smagte jo godt med tzachiki på. Og rart med en anden smagsvariant til kyllingen. Bare nemt og lækkert.

  • Svar
    Frank
    27. juni 2020 den 17:57

    Hej. Tusind tak for super lækkert måltid. Vil gerne lige dele et tip. Hvis der er marinade tilovers så kan det med fordel steges med til sidst sammen med kyllingen på middelvarme. Marinaden karameliserer og fungerer rigtig fint oven på kogte bønner (som alternativ til at stege dem i opskriften). Velbekomme 🙂

Skriv kommentar