Print

12 gratis sommerferie oplevelser til familien!

Jeg tænkte, at det var ved at være på tide med det obligatoriske sommerferie indlæg, hvor jeg kommer med de bedste gratis/billigste sommerferie tips! Jeg nørder budget hele året rundt, så i ny og næ falder man også over ting, som kunne være fantastiske at dele med jer andre! Jeg er meget fan af, at man får det bedste ud af ferien, som ikke koster en bondegård. Har man sommerferieplaner udenlands  eller i Danmark, så kan man selvfølgelig også følge med! De færreste tager 6 uger på ferie! Så mon ikke der alligevel er nogle dage, der skal nydes herhjemme.

Lad os komme til det! Ferie på budget. Here we go!

 

12 gratis sommerferie oplevelser til familien!

 

Tag på naturskoler.

De fleste naturskoler har gratis adgang for alle. I Randers har vi en ganske fin naturskole, hvor man også kan lave mad over bålet. Der er mulighed for at se dyr og klappe fx geder. En fantastisk oplevelse i naturen for både store og små. I Randers er der også mulighed for at gå en tur langs Gudenåen, som simpelthen bare har en fantastisk udsigt.

 

Tag på stranden! 

Den her må være alfa omega i +25 graders varme. Ud at få luftet fusserne i det kølige hav. Saml’ strandskaller og lav perlekæder af dem, når I kommer hjem – eller dagen efter. Man kan snildt sætte mange dage af til bare at bade, slikke sol, bygge sandslotte, hoppe i badedragten og meget meget mere. Oftest har strande et ishus, som jo ikke er helt skidt på sådan en varm sommerdag. Afsted og nyd varmen og hinanden.

 

Cykeltur! 

Pak taskerne med mad, snacks og drikke hjemmefra og stig på cyklen hele familien. Få nogle kilometer i benene og hold stop for at tage en sodavand og noget mad. Jeg gjorde det rigtig meget om sommeren med min plejefamilie og jeg ELSKEDE det. Vi stoppede tit ved en sø, som var helt fantastisk at sidde ved. Vi nød hinanden, vejret og det at gøre noget sammen. Oftest betyder det ikke så meget hvad man laver, men bare at man er sammen om det man laver.

 

Tag på biblioteket

Mange biblioteker har forskellige arrangementer i løbet af sommeren, som er helt gratis. Mest er det for små børn, men der er også mange arrangementer for de ældre. Jeg har ofte taget mine børn med på biblioteket, hvor vi sagtens kunne få en formiddag til at gå med læsning, leg og hygge.

 

En tur i storcenteret 

Har du et center i nærheden af dig? I Randers Storcenter er der ligesom biblioteket også forskellige arrangementer. Vi har blandt andet været til noget bondegårdsarrangement, LEGO, Dinosaur mv. Det er ganske gratis og man kan alligevel også lige kigge på lidt forretninger og evt. købe lidt, hvis pengene rækker til det. Faktisk er det også rart bare at kigge somme tider – pengene behøver ikke at brænde i lommerne.

 

Tag i skoven 

Denne kan bruges hele året rundt – og hver årstid er jo helt forskellige syn i en skov. Der er en masse elementer  man kan samle i skoven, som man kan være kreative med, når man kommer hjem. Måske man bare elsker at nyde vejret udenfor og duften i skoven? Jeg har altid elsket at være i skoven og oftest tog vi i skoven om søndagen – det var vildt hyggeligt og man var dejlig træt, når man kom hjem.

 

Marselisborg dyrehave – Århus

Er du tæt på Århus kan du også tage et smut forbi dyrehaven. Dyrehaven har nemlig åbent og fri adgang  hele året rundt – 24 timer i døgnet. 22 hektar fyldt med natur, fantastiske dyr og gode udsigter! Husk at det dog er vilde dyr der er tale om, så omgås med dyrene med respekt og en kærlig hånd. Respekter naturen.

 

Geocatching! 

Denne her er faktisk ret sjov. Det handler om at man skal downloade en app, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager kan finde forskellige skatte gemt i naturen.  Man skal gemme skatten et sted og offentliggør koordinater og beskrivelse af stedet på hjemmesiden geocaching.com.

Læs meget mere om Geocathcing lige her.

 

Legeparken i Kolding

En fantastisk legepark fyldt med leg! Man kan sejle i en cykelbåd, få is/mad, bruge legetårnene, ræse rundt på minibiler lavet på en bane og meget mere! Vi var der sidste år – bestemt et besøg værd selvom vi havde over 1 times kørsel derned.

 

Økolariet – en dag med viden og oplevelser 

Denne er helt fantastisk og bestemt et besøg værd, hvis man er i nærheden af Vejle. Der er gratis adgang for alle og man lærer sindssygt meget ved at være afsted. Det er science i højeste grad. Der er her fokus på økologi og bæredygtighed, hvilket er meget spændende læring for børn også. Det er 1500 m2 udstilling som tager godt og vel 1,5 time at komme igennem ifølge hjemmesiden.

 

Troldejagt på Vestegnen! 

Er du i nærheden af vestegenen ville det være en god mulighed for at komme helt tæt (og finde) troldene. Læs meget mere om det lige her.

Der findes i alt 6 kæmper (trolde) som man kan finde sammen med sine børn. De er lavet ud af affaldstræ og er et rigtig smukt kunstværk.

 

Gratis koncerter 

I mange byer landet rundt afholdes der gratis koncerter. Jeg ved at der blandt andet er nogen i Roskilde. Det er bare med at finde de rigtige og så afsted og nyd en dag med god musik.

 

Jeg håber, at du kunne bruge indlægget! Hvis jeg støder på flere, så smider jeg det på listen. Jeg er vild med at lave sådanne indlæg. Rigtig god sommer til jer! 

Kærlig hilsen, Fie. 

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar