Print

Vegetarisk bolognese m/ røde linser

Jeg har lavet en rigtig lækker bolognese uden kød, som erstattes med røde linser. Røde linser er en ultra godt protein-kilde. Retten er noget jeg sagtens ville kunne servere for en større forsamling kødspisere. Jeg er ikke selv vegetar, men jeg elsker at eksperimentere i det vegetariske køkken. Vegetarretter er sunde, gode for mijøet og godt for pengepungen. Kød er ofte en af de dyeste poster indenfor madbudgettet – så her prøver vi at have 4 kødfrie dage på en måned, men stod det til mig – så havde vi mere end 1 om ugen! Den smager lækker denne bolognese og spinatpastaen er bare prikken over iét.


Vegetarisk bolognese m/ røde linser

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

 • 1 pk. fettuccine spinat (250 gram)
 • 200 gram champignon
 • 1 løg
 • 1 squash
 • 60 gram røde linser
 • 2 dl. grøntsagsvand (1/2 bouillon)
 • 3 fed hvidløg
 • 1 ds. hakket tomat
 • 10 cherrytomater
 • 1 tsk. cayennepeber
 • 1 tsk. peber
 • Salt
 • Olivenolie

Fremgangsmåde

 1. Pil og skær løg og hvidløg i små tern
 2. Rens champignon og skær dem i små tern
 3. Skyl squash og skær den i tern
 4. Tomaterne skylles og skære i kvarte
 5. Løg og hvidløg svitses i olie i en gryde
 6. Champignon, squash, tomater, hk. tomat, peber, cayennepeber, røde linser og bouillon
 7. Lad det simre i 15 min. med låg på – rør rundt undervejs så det ikke brænder på.
 8. Imens retten simrer koges pasta i letsaltet vand i 4 min.
 9. Smag til med salt og peber.
 10. Server.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

  Skriv kommentar