Print

Vegetarisk bolognese m/ røde linser

Jeg har lavet en rigtig lækker bolognese uden kød, som erstattes med røde linser. Røde linser er en ultra godt protein-kilde. Retten er noget jeg sagtens ville kunne servere for en større forsamling kødspisere. Jeg er ikke selv vegetar, men jeg elsker at eksperimentere i det vegetariske køkken. Vegetarretter er sunde, gode for mijøet og godt for pengepungen. Kød er ofte en af de dyeste poster indenfor madbudgettet – så her prøver vi at have 4 kødfrie dage på en måned, men stod det til mig – så havde vi mere end 1 om ugen! Den smager lækker denne bolognese og spinatpastaen er bare prikken over iét.


Vegetarisk bolognese m/ røde linser

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 1 pk. fettuccine spinat (250 gram)
  • 200 gram champignon
  • 1 løg
  • 1 squash
  • 60 gram røde linser
  • 2 dl. grøntsagsvand (1/2 bouillon)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ds. hakket tomat
  • 10 cherrytomater
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. peber
  • Salt
  • Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Pil og skær løg og hvidløg i små tern
  2. Rens champignon og skær dem i små tern
  3. Skyl squash og skær den i tern
  4. Tomaterne skylles og skære i kvarte
  5. Løg og hvidløg svitses i olie i en gryde
  6. Champignon, squash, tomater, hk. tomat, peber, cayennepeber, røde linser og bouillon
  7. Lad det simre i 15 min. med låg på – rør rundt undervejs så det ikke brænder på.
  8. Imens retten simrer koges pasta i letsaltet vand i 4 min.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Server.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar