Print

Lækre kanelsnegle uden æg

Min søde mand er på nuværende tidspunkt på hans 2. skoleophold ud af 4 i hans uddannelse. Han er afsted 14 dage af gangen (dog hjemme i weekenderne) og derfor synes jeg, at der skulle hygges lidt godt om ham, da han kom hjem i fredags til weekend. Jeg lavede nogle lækre kanelsnegle uden æg, så vores søn selvfølgelig også kunne være med på godterne.

Kanelsneglene blev virkelig gode og bliver helt klart lavet igen en anden gang. Det var mit første forsøg uden æg, så jeg synes, at det blev ret godt. De blev godt luftige og smagte præcis, som de skulle. Dejen dertil er blandt andet den dej, som jeg også bruger til mine boller og mine pizzasnegle (her dog uden så meget sukker i til pizzasneglene).


Lækre kanelsnegle uden æg

Tidsforbrug: 1,5 time.

Antal: 30 stk.

Ingredienser

Dejen:

  • 50 g. gær
  • 0,5 tsk. salt
  • 1100 g. mel
  • 100 g. olie
  • 150 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 5 dl. vand
  • Mælk til pensling

 

Remonce: 

  • 250 gram smør
  • 2,5 dl. brun farin
  • 2 tsk. kanel

 

Glasur: 

  • Flormelis
  • Vand
  • Evt. en smule kanel eller vaniljesukker for smag

 

Fremgangsmåde

  1. Jeg plejer at bruge en røremaskine til at lave mit bagværk, men man kan sagtens lave det old-school i hånden! Det er hvad man lige har til hjemme.
  2. Find en skål og smuldr gæren med sukker – rør rundt indtil gæren er opløst, den opløses efter lidt tid. Ca 1-2 min.
  3. Lunken vand, salt og olie hældes i skålen – rør igen rundt
  4. Tilsæt mel lidt af gangen indtil dejen kan æltes, rør undervejs.
  5. Mel kommes ud på bordet og dejen æltes meget grundigt
  6. Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 45 min.
  7. Tænd ovnen på 200 grader alm. Ovn.
  8. Dejen rulles ud på bordpladen i en stor firkant
  9. Remoncen laves ved at røre alle ingredienserne sammen, her kan med fordel bruges en elpisker.
  10. Fyldet fordeles på dejfirkanten og den rulles sammen til en lang pølse
  11. Skær dejen i 30 stykker og fordel dem på 2-3 beklædte bageplader
  12. Når sneglene er kommet på pladerne lukkes de i enderne, så fyldet ikke flyder ud. Enderne kan lige presses sammen ved dejen.
  13. Pensl med mælk og giv sneglene 12-14 min. i ovnen ved 200 grader alm. ovn.
  14. Flormelis og en anelse vand røres sammen i en skål med en ske, så det bliver flydende. Pynt sneglene med glasur.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar