Print

Sprød porre bacon tærte (hurtig version)

I dag lavede vi en dejlig tærte! Det er ikke tit, at det er på menuen eftersom vores søn ikke tåle kan æg. Men i ny og næ hænder det, at vi laver flere retter, så alle i familien føler sig hørt i forhold til aftensmaden. Det er en skøn ret, som bliver sprød både i sider og i toppen, da mozzarellaen på toppen giver lidt sprødhed i sig selv. Det er en god “tøm køleskabet ret” og vores favorit er altså denne version med porre og bacon. Denne ret er også fantastisk til børnefamilier, da tærtedejen er købt færdig, og derved altså kun er fyldet der skal mixes sammen.


Sprød porre bacon tærte (hurtig version)

Tidsforbrug: 1 time.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 1 færdig pakket tærtedej, fersk
  • 1 pk. bacon i skiver
  • 8 æg
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 2 porre
  • 1 pk. revet mozzarella
  • 1 pk. purløg
  • Salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Læg det ferske tærtedej i en tærteform, prik huller med en gaffel og forbag tærten i 10 min. ved 180 grader. (eller efter anvisning på emballagen).
  2. Imens dejen bages klækkes æg ud i en skål og de øvrige ingredienser tilsættes undtagen revet mozzarella.
  3. Hæld fyldet over i tærteformen og drys mozzarella på toppen. Giv tærten ca. 40-45 min. i ovnen ved 180 grader – eller indtil osten er sprød og æggemassen fast.
  4. Imens tærten bages skæres en lækker salat efter eget ønske.

 

Single: 

  1. Skær halvdelen af den ferske dej væk og frys resten ned.
  2. Læg det ferske tærtedej i en lille tærteform, prik huller med en gaffel og forbag tærten i 10 min. ved 180 grader. (eller efter anvisning på emballagen).
  3. Imens dejen bages klækkes æg ud i en skål og de øvrige ingredienser tilsættes undtagen revet mozzarella.
  4. Hæld fyldet over i tærteformen og drys mozzarella på toppen. Giv tærten ca. 30-40 min. i ovnen ved 180 grader – eller indtil osten er sprød og æggemassen fast.
  5. Imens tærten bages skæres en lækker salat efter eget ønske.

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  • Svar
    Lene Blomsterbirk
    29. april 2019 den 15:00

    Jeg forstår ikke helt den med bacon skiver?
    Er det ikke bacontern?
    Hvis ikke, hvordan gør du så?

    • Svar
      madforfattigroeve
      4. maj 2019 den 8:17

      Hejsa. Jeg steger det på panden eller i ovnen og knækker det i små stykker 🙂

Skriv kommentar