Print

Pikant grøntsagslasagne m/ spidskålsplader

 

Jeg har lavet en utrolig lækker pikant grøntsagslasagne med spidskålsplader! Den er virkelig nem at lave og i den sundere kategori, da den er uden stivelse pånær en smule meljævning, som kan erstattes med nogle andre fødevarer – fx fløde, æggeblommer mv. Dette vil tykne det, jeg havde blot ingen af delene hjemme, så det blev med meljævning. Jeg elsker at lave mad med pikantost og spidskål. Denne stivelsesfrie ret gør, at man kan spise med bedre samvittighed! Det er min nye favorit.


Pikant grøntsagslasagne m/ spidskålsplader

Tidsforbrug: 1 time

Antal: 2 voksne og 2 børn

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 500 g. hk. oksefars
  • 3 gulerødder
  • 75 g. frisk spinat el. 3 kugler spinat, frost
  • 1 ds. hk. tomat
  • 1 pk. pikantost
  • 1 løg
  • Frisk mozzarella
  • 3 dl. vand
  • Hønsebouillon
  • Salt + peber
  • Mel + vand til jævning
  • Fedtstof

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm ovn 
  2. Løg pilles og hakkes fint
  3. Gulerødderne skrælles og hakkes fint
  4. Spinaten skylles
  5. Hele blade fra spidskålet skæres af og lægges i bunden af et ildfast fad sammen med det friske spinat
  6. Resten (det inderste af spidskålet) skæres fint
  7. Oksefars og løg brunes i en gryde i fedtstof
  8. Gulerødder, spidskål, vand, bouillon og hk. tomat tilsættes gryden.
  9. Når indholdet i gryden simrer tilsættes pikantest og røres godt ud.
  10. Lad retten simrer i 15 min.
  11. Jævn retten til ønskede konsistens – der kan evt. bruges fløde til at gøre retten mere cremet.
  12. Smag til med salt og peber
  13. Hæld kødsovsen lidt af gangen over spidskålet i det ildfaste fad – læg endnu en række med spidskål og til sidst kødsovs.
  14. Den friske mozzarella skæres i tynde skiver og lægges ovenpå lasagnen.
  15. Bag lasagnen i ovnen i 15 min. alm ovn – skru’ derefter over på varmluft og giv retten endnu 15 min, 

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  • Svar
    Annette
    19. maj 2019 den 16:58

    Kan det fryses med godt resultat?

    • Svar
      madforfattigroeve
      20. maj 2019 den 7:11

      Hej Anette,

      Det må jeg være dig svar skyldig på, da vi ikke har haft det frosset ned før.
      Kh. Fie

Skriv kommentar