Print

Ovnstegt fyldt kylling m. bådkartofler i actifry, gulerødder og farvoritsauce

I dag tog vi igen igen actifryen i brug. Den bliver ofte brugt, når der er kartofler på menuen. Den lækre kylling som vi som altid er store favoritter af var selvfølgelig på menuen, men nu her også skønne bådkartofler i actifryen. Normalt er jeg ikke til bådkartofler, men når det er hjemmelavede i vores actifry, så er det altså bare en helt anden mad-oplevelse, og jeg formår at lave dem ultra sprøde deri, hvilket er en stor fornøjelse. Saftig kød, sprøde kartofler, en god sauce og grøntsager – det er en god fredag aften.

Jeg har i dag lavet en kategori til alle mine actifry opskrifter, da jeg tænker at gå mere i krig med det. Hvis I vil være med på “moden” og vil lave nogle af de nemme retter, så har og der kan laves et hav af retter i sådan en sag. Jeg har faktisk lavet et helt indlæg tidligere, da jeg er kæmpe fan af sådan en hjælper i køkkenet.

 


Ovnstegt fyldt kylling m. bådkartofler i actifry, gulerødder og farvoritsauce

Tidsforbrug: 55 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Kartofler: 

  • 1 kg. kartofler
  • Olie
  • Salt

 

Kylling: 

  • 1 pk. bacon I tern
  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • 1 pk. garli flødeost

 

Sauce: 

  • Jensens favoritsauce
  • 250 ml. madlavningsfløde

 

Gulerødder: 

  • 600 g. gulerødder
  • Salt + vand

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Kartoflerne renses under vand
  3. Skær kartoflerne i både (med skræl på) og put dem i actifryen. Vend det i salt og olie og giv dem 45 min. 
  4. Kyllingen skæres på langs og smøres med flødeost. Bacon vinkles omkring og det gives 40 min. i ovnen ved 225 grader varmluft.
  5. Gulerødderne skrælles, skæres i halve og koges i letsaltet vand til de er møre.
  6. Saucen og fløden hældes i en gryde og gives et opkog og serveres til kød, gulerødder og sprøde bådkartofler.

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  • Svar
    Dorte Schultz
    22. april 2019 den 18:52

    Vi har fulgt din madplan siden sidste sommer (2 voksne og 2 teenage drenge på 14 – har dog aldrig rester, så vi lægger altid en dag mere ind) og det er så fedt at du vil lave mad i din Actifry. Vi har selv en 2 i 1 og er super glade for den. Og ja kartofler (både og fritter) bliver bare 10 gange bedre i den end i ovnen.

    Stort set alt hvad du laver i en actifry kan også laves på “normal” vis, og det kan du jo bare gøre opmærksom på i dine opskrifter.

    Måske du allerede kender FB gruppen Mig og min Actifry, ellers er der massere af inspiration at hente der.

  • Svar
    Anja Simonsen
    4. maj 2019 den 18:19

    Hej Fie.

    Først og fremmest – Jeg er stor fan!
    Bare en lille rettelse til denne opskrift: Bacon i skiver og ikke i tern 🙂

    Alt det bedste,
    Anja

Skriv kommentar