Print

Kartoffelpizza m. spinat og kylling serveret på blomkålsbund

I går fik vi den lækreste pizza uden lige! Jeg vil kategorisere den som sund trods den indeholder pizzamel og kartofler! Begge børn nød den til fulde og var ikke klar over, at halvdelen af bunden var af blomkål. Det er en lækker måde at introducere en sundere pizza på! Den er også god som frokost dagen efter. Helt generelt var det en stor succes og den kommer helt klart på madplanen for fremtiden.


Kartoffelpizza m. spinat og kylling serveret på blomkålsbund

Tidsforbrug: 1 time og 10 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Pizzabund: 

  • 1/2 blomkål
  • 2 dl. vand
  • 1 knivspids salt
  • 300 g. pizzamel (eller alm. mel)
  • 25 g. gær + 1 dl. vand

 

Fyld: 

  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • Paprika
  • Salt + peber
  • Fedtstof
  • Garli flødeost
  • Frisk mozzarella
  • 4 kartofler
  • 35 g. frisk spinat

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 200 g. varmluft
  2. Blade skæres af blomkål og blomkålen skylles
  3.  Blomkålen blendes sammen med 2 dl. vand
  4. Gæret opløses i 1 dl. lunken vand
  5. Blomkålsmosen blandes med gærblandingen, pizzamel og salt.
  6. Dejen smøres ud på en beklædt bageplade med en dejskraber og forbages i ovnen i 10-15 min. 
  7. Imens dejen forbages skylles kartoflerne og rives meget tyndt på et rivejern eller mandolinjern. Få millimeter tykke skal de være.
  8. Kyllingen skæres i tynde strimler og vendes i paprika og salt. Derefter steges strimlerne på en pande i fedtstof.
  9. Spinaten skylles
  10. Pizzabunden smøres med garli flødeost. Kylling, kartofler og spinat tilsættes.
  11. Mozzarellaen skæres i tynde strimler og puttes som det sidste på pizzaen.
  12. Pizzaen skal have 20-25 min. i ovnen ved 200 g. varmluft – eller til pizzaen er gylden og osten smeltet.

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

  • Svar
    Malene
    26. marts 2019 den 16:25

    Skal blomkål koges inden man blender det med vand?

    • Svar
      madforfattigroeve
      28. marts 2019 den 8:38

      Nej 🙂

  • Svar
    Camilla Jørgensen
    30. marts 2019 den 8:50

    Virkelig en god pizza. Jeg var meget positivt overrasket. Jeg kan godt lide blomkål, men når det kommer til blomkålsris eller andet, så står jeg af. Så havde mine forbehold for denne pizza. Men det var super!! Du smagte det ikke i dejen, og det gav en god konsistens til dejen. Lækkert!

  • Svar
    Iben Houmann
    6. maj 2019 den 19:43

    Har lavet den i aften til mig selv og mine børn. Den smagte da fantastisk! Min 9 årige dreng, som normalt er utrolig kræsen, synes den smagte godt og blev noget overrasket over, der var blomkål i. “Jamen så kan jeg jo godt li’ blomkål mor”☺️
    Den var dog lidt svær at få af bagepapiret, men det gik. Kan varmt anbefales herfra👌🏻

Skriv kommentar