Print

Fastelavnsboller uden æg m. fyld af hindbær + kinderchokolade

Når vuggestuen spørger mig, om jeg har et ønske om selv at lave fastelavnsboller til Liam, så siger jeg ikke nej. Så ved jeg nemlig 100% hvad der er i. 😍 Jeg elsker at bage, så for mig var det intet problem. Alle i familien skulle lige prøvesmage, og hvor blev det godt. Fastelavnsbollerne er egentlig lavet med nogenlunde samme ingredienser som min bolledej, men det er fordi, den er så god og luftig, når nu ikke den bette mand kan tåle æg. Liam og Haley skal begge holde fastelavn i vuggestuen og børnehaven og pynte fastelavnsboller, så der er selvfølgelig nogen uden glasur også! Vi hopper snart i fastelavnstøjet og synger hele vejen ned til fest. Boller op, boller ned – boller i min mave… hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade! 🙂


Fastelavnsboller uden æg m. fyld af hindbær + kinderchokolade

Tidsforbrug: 2 timer

Antal: Ca. 20 stk.

Ingredienser

Boller:

 • 800 gram mel
 • 50 gram gær
 • 1 dl. olie
 • 4 dl. lunken vand
 • 1/2 tsk. salt
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 dl. sukker

 

Fyld: 

 • 5 kinder stænger
 • Hindbærmarmelade

 

Topping: 

 • Flormelis + vand
 • Kinderchokolade
 • Krymmel

Fremgangsmåde

 1. Gær smuldres i en skål
 2. Lunken vand + olie tilsættes og der røres godt rundt
 3. Salt, kardemomme og sukker tilsættes – rør rundt
 4. Til sidst tilsættes melen og dejen æltes godt – lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min. 
 5. Når dejen har hævet rulles den ud på bordet, hvis den deles i små firkanter – alle lige store.
 6. Put en lille tsk. marmelade på og 2 små stykker chokolade ovenpå marmeladen.
 7. Fold dejen på midten så fyldet ikke falder ud og vend bollen med foldningen nedad på en beklædt bageplade.
 8. Giv bollerne 12-14 min. i ovnen ved 200 g. alm. ovn. 
 9. Når fastelavnsbollerne er kølet helt af kan de dekoreres med glasur, hakket chokolade og krymmel.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

  Skriv kommentar