Print

Champignonsuppe med stegt bacon og purløg

En dejlig mættende suppe, som jeg personligt er helt vild med. Jeg laver den når min mand ikke er hjemme, da han ikke er den store fan af svampe. Børnene derimod gav den en stor tommel op, og var vild med (især) baconen og at man måtte putte purløg ovenpå, det var altså også lidt sejt og sjovt. Jeg laver denne som en “tøm grøntsagsskuffen” ret, da den indeholder godt med grøntsager, men hvor champignonerne stadig smager af mest i sidste ende. Den kan selvfølgelig også serveres med et godt stykke brød til – det havde vi bare ikke lige hjemme i dag.

Velbekomme! 🙂


Champignonsuppe med stegt bacon og purløg

Tidsforbrug: 40 min.

Antal: 1 person

Ingredienser

  • 60 g. champignon
  • 1/2 løg + 1 fed hvidløg
  • 3 dl. hønsebouillon
  • 0,5 dl. fløde, OMA
  • 1 kartoffel
  • 1/4 porre
  • 2 stænger asparges
  • Salt + peber
  • 1 tsk. smør + ganske lidt mel

Topping:

  • 1/4 pakke bacon
  • Frisk purløg

Fremgangsmåde

  1. Gem 5 champignoner.
  2. Resten af champignonerne + asparges skylles (renses) og skæres i ganske små stykker
  3. Løg og hvidløg pilles og skæres ligeledes i små tern
  4. Kartoflerne skrælles og skæres i små tern
  5. Porren skæres i tynde ringe
  6. Smør smeltes i en gryde og mel tilsættes (rør godt rundt til en smørbolle)
  7. Vand + hønsebouillon tilsættes – der røres rundt
  8. Porre, løg, hvidløg, asparges og champignon steges i en anden gryde til det er “blødt” og har fået godt med varme.
  9. Grøntsagerne hældes over i suppen sammen med kartoflerne – lad simre i 15 min.
  10. Bacon steges sprødt på en pande
  11. Blend suppen og skær nogle af champignonerne i tynde skiver og tilsæt suppen når den er blendet.
  12. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber
  13. Server suppen med frisk purløg og bacon.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar