Print

Svampede blåbærmuffins (12 stk.)

Herhjemme er vi vilde med muffins i alle afstøbninger, og til hver en tid og mulighed begiver vi os i køkkenet og hygger med at bage! Det er en billig måde at få stillet ens søde trang, og ikke mindst en fælles aktivitet som giver glæde herhjemme.

Muffins er en nem løsning når det skal gå stærkt! Det skal ikke hæve som så meget andet, og ofte har man mange af ingredienserne hjemme. Jeg begiver mig ofte ud i nye ting, og denne opskrift er med inspiration fra min smukke datter, som er helt vild med blåbær… og kage generelt.

Når man laver muffins er det alfa omega at røre så lidt i dejen som muligt, da det gør den mere tung. De skal helst gerne være lette og svampede. De er så nemme at lave og tager ingen tid. Jeg er normalt ikke en haj til at bage, men mit første forsøg blev helt perfekt.


Svampede blåbærmuffins (12 stk.)

Tidsforbrug: 40-45 min.

Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 500 gram hvedemel
  • 130 smeltet smør
  • 3 tsk. bagepulver
  • 160 gram friske blåbær
  • 1 tsk. citronsaft
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 120 gram sukker
  • 2,5 dl. mælk
  • 2 spsk. grofthakkede mandler
  • 2 æg
  • Flormelis

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Hak mandlerne groft og find alle ingredienserne frem
  3. Mel og bagepulver sigtes i en skål, og smør smeltes.
  4. Blåbær, sukker, mandler, citronsaft og vaniljesukker puttes i skålen
  5. Mælk og æg blandes sammen – jeg brugte en shaker og rystede kraftigt
  6. Hæld mælkeblandingen i skålen og rør forsigtigt rundt (kun lige så det er rørt sammen let)
  7. Fordel dejen i muffinsformene og bag dem 28 minutter i ovnen – eller indtil de er gyldne og færdige indeni (tjek evt. med en kødnål)
  8. Drys en anelse flormelis ovenpå og server!

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

Skriv kommentar