Print

Spinatboller uden mælk, sukker og æg (17 stk.)

Vores kære søn har fået konstateret allergi overfor æg, derfor går jeg glædeligt i køkkenet og laver opskrifter, så han kan være med.  Så selvfølgelig blev mor her en smule udfordret – men som I ved er jeg ikke bange for udfordringer!

Men jeg gik i køkkenet – prøvede at se lyst på det hele, og fandt frem til at det for filan ikke måtte være så svært! Jeg prøvede disse alt for lækre spinatboller, som blev noget af en succes! De er perfekte som morgenmadsboller, da de er lidt tunge i det og indeholder hverken sukker, æg eller mælk. Smagen af spinat er ikke dominerende, så de blev selvfølgelig også spist af manden. Både børn og mand var vilde med dem.


Spinatboller uden mælk, sukker og æg (17 stk.)

Tidsforbrug: Ca. 2,5 time (inkl. hævning).

Antal: 17 stk.

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 6 dl. hvedemel
  • 3 dl. majsmel
  • 6 dl. durum hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 5 dl. vand
  • 150 gram frisk spinat (frossen duer også)

Fremgangsmåde

  1. Spinaten blendes
  2. Gæren opløses i lunket vand
  3. Mel, salt, kardemomme tilsættes og der røres godt rundt.
  4. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn (over/under)
  5. Lad dejen hæve i en skål i 45 min.
  6. Skær bollerne i 17 stykker og form dem.
  7. Lad dem hæve yderligere 30 min på pladen med bagepapir. Jo længere tid de hæver, jo luftigere bliver de.
  8. Pensl. dem med vand
  9. Bollerne skal have 15-17 min. i ovnen på 175 grader.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar