Print

Lækker kylling i stegeso m. kogte kartofler, gulerødder & brun sovs

Farfar er verdens bedste herhjemme. Og når farfar kommer, så skal vi have god gammeldags mad! Denne gang kylling stegt i stegeso, kartofler, grøntsager og MASSER af sovs. Gammeldags mad er generelt mine favoritter! Det kræver ikke 1700 ingredienser, er nemt at lave og smager fantastisk. Til retten blev der selvfølgelig også serveres agurkesalat, da vi synes det passer godt til. Hvis ikke man har en stegeso, kan den også laves i et fad i ovnen.


Lækker kylling i stegeso m. kogte kartofler, gulerødder & brun sovs

Tidsforbrug: 2 timer.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Kyllingen: 

  • 1350 g. kylling
  • Salt + peber
  • Frisk persille
  • 1 løg
  • 1 stor gulerod
  • 4 dl. hønsebouillon
  • Fedtstof

 

Kartofler: 

  • 1 kg. kartofler
  • Salt + vand

 

Gulerødder: 

  • 600 g. gulerødder
  • Salt + vand

 

Sovs: 

  • Bouillon kyllingen har stegt i
  • Mælk
  • Salt + peber
  • Kulør
  • Mel + vand

 

Tilbehør: 

  • Agurkesalat

Fremgangsmåde

  1. Start med (hvis din stegeso er en ler-stegeso) at putte den 20 min. i vand for at “bløde” den op. Det gør, at den evt. ikke sprækker under madlavningen.
  2. Kyllingen gnides derefter med salt og peber og brunes i fedtstof  på alle 4 sider i en gryde.
  3. Pil løg og skræl guleroden. Skær begge dele i små stykker.
  4. Derefter lægges kyllingen i stegesoen og fyldes med skyllet frisk persille.
  5. Bouillon, løg og gulerødder tilsættes stegesoen og den steges i ovnen med låg på i 1,5 time ved 200 g. alm. ovn. 
  6. Kartofler og gulerødder skrælles og koges til det er mørt i en gryde med vand og salt.
  7. Når kyllingen er færdig hældes bouillonen i en gryde og mælk, salt, peber og kulør tilsættes.
  8. Mel + vand blandes til en meljævning og tilsættes gryden med sovs. Hæld meljævning i til ønsket tykkelse og smag til med mere salt og peber.
  9. Kyllingen parteres og serveres med kartofler, gulerødder, sovs og agurkesalat.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Dorte
    5. januar 2019 den 21:07

    Nem hjemmelavet agurkesalat

    1 agurk skåret i tynde skiver
    1 dl. sukker
    1 dl. eddike
    salt og peber efter smag

    Sukker, eddike og krydderier blandes sammen og agurkeskiver vendes i.
    Trækker i et par timer, vendes rundt ind i mellem, spises.

    Kan holdes sig i køleskabet i et par uger, hvis man er så heldig at der er noget tilbage 🙂

    Har man købt for meget agurk eller ikke kunnet nå at følge med at spise produktionen i drivhuset kan man skære agurkerne i tynde skiver og fryse dem ned (jeg plejer at lave poser på 450-500 g , som svarer til 2 agurker). De kan dog (så vidt jeg ved) kun bruges til agurkesalat.
    Man tager agurkerne op af fryserne, fjerne posen og lægger dem i en skål, hvorefter man hælder de øvrige ingredienser over og lader det hele tø langsomt op. Vendes forsigtigt rundt når det begynder at være muligt. Kan spises når det har stået lidt efter at det er tøet helt op.

Skriv kommentar