Print

Kyllingegryde m. blomkålsmos

En lækker simreret, som ikke fylder tungt i maven. Den er let at lave og herhjemme var alle vilde med retten – store som små. Jeg tænker ikke at børnene lagde mærke til, at det ikke var kartoffelmos eller ris, de spiste med velbehag, og det er jo skønt at man kan variere sådan i retterne.

Retten er stivelsesfri på den måde, at der af grøntsager og tilbehør ikke er ingredienser med stivelse i. Dog snyder jeg en smule med sovsen, da jeg har brugt en enkelt skefuld mel for at få det til at tykne lidt. Det er ganske lidt stivelse og kulhydrat kontra den lille mængde til det meget sovs. Fløden deri gør også, at det tykner lidt mere. Er man van til at leve stivelsesfrit, så tænker jeg også at man efterhånden har fundet den perfekte måde at gøre det tykkere på. Jeg ved at man blandt andet kan bruge grøntsagspuré, æggeblommer, creme fraiche og fløde. Så det er bare med at prøve sig frem med, hvad der virker og fungerer godt.


Kyllingegryde m. blomkålsmos

Tidsforbrug: 1 time.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Kyllingegryde:

  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • 1/2 spidskål
  • 100 g. champignon i skiver
  • 1 rød peber
  • 4 gulerødder
  • 2 løg
  • 2 dl. fløde
  • 1 ds. kokosmælk (400 g.)
  • Salt + peber
  • Kulør
  • Mel + vand
  • Fedtstof

 

Blomkålsmos:

  • 1 blomkål
  • 2 spsk. smør
  • Salt + vand

Fremgangsmåde

  1. Kyllingefilet skæres i små stykker, krydres med salt og peber og steges i en gryde i fedtstof.
  2. Alle grøntsagerne skylles og skæres i små stykker.
  3. Tilsæt grøntsagerne til  og svits det kort i gryden.
  4. Bladene fjernes fra blomkålen, det skylles, skæres i små stykker og koges i letsaltet vand til det er mørt.
  5. Derefter tilsættes kokosmælk og fløde og lader dette simre, til det er blevet af tykkere konsistens. Er der behov for at gøre det endnu tykkere, kan der med fordel laves en meljævning og tilsættes gryden.
  6. Smag til med salt, peber og kulør (for at give lidt farve).
  7. Når blomkålen er kogt mørt piskes det godt med el-pisker eller blendes – salt, peber og smør tilsættes efterfølgende.
  8. Server.

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

  • Svar
    Camilla
    19. januar 2019 den 9:12

    Hej Fie
    Jeg er desværre i den situation at jeg ikke kan tåle kokos, men vil rigtig gerne lave den kyllingegryde, der lyder super lækker. Tror du jeg kan bruge fløde og få samme effekt?
    Hilsen Camilla

    • Svar
      madforfattigroeve
      20. januar 2019 den 9:37

      Hejsa,
      Ja det kan man sagtens, så skal det nok bare simre længere tid 😊

  • Svar
    Nivi
    23. januar 2019 den 17:57

    Hej Fie,
    Vi var lige ved at lave det forkert da vi skulle tilføje kokosmælken til kyllingen da det ikke stod helt præcist at det ikke var blomkålen det skulle i *griner*

    Ville bare sige vi er super glade for den her blog og den bliver brugt flittig af både mig og min Genbo !

  • Svar
    Charlotte Bøgelund Thomsen
    8. februar 2019 den 16:11

    Det smager så lækkert. Tak for din side ❤️

Skriv kommentar