Print

Kødboller i svampesauce m. ris

Denne ret er simpelthen så lækker, hvis man er vild med svampe! Den er en anelse tung i det, men den mætter også rigtig godt – og længe. Jeg serverede den for min familie, og trods manden ikke er særlig glad for svampe, så røg det stadig ned og han sagde, at han var vild med smagen, hvis nu man lige spillede svampene væk også. Men den er nem at lave, smager dejligt og er billig.


Kødboller i svampesauce m. ris

Tidsforbrug: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Kødboller: 

  • 500 g. hk. svinefars
  • 1 løg
  • 1 dl. havregryn
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 0,5 dl. vand

 

Svampe sauce: 

  • 250 g. svampe
  • 2,5 dl. fløde
  • 2-3 dl. mælk (alt efter hvor meget sauce man ønsker)
  • 1 grøntsagsbouillon
  • Salt + peber til smag
  • 1 løg.
  • Fedtstof

 

Ris: 

  • 4 kogeposeris
  • Vand + salt

Fremgangsmåde

  1. Farsen røres sammen med ovenstående ingredienser, og stilles på køl i 10 min.
  2. Farsen formes til boller og koges til bollerne flyder til overfladen (ca. 10 min.)
  3. Kog risene efter anvisningen på emballagen i letsaltet vand.
  4. Saucen laves som følgende: start med at skylle svampene. Skær dem derefter i små stykker og svits dem i gryden sammen med et finthakket løg. Tilsæt fløde, mælk, grøntsagsbouillon og smag til med salt og peber.
  5. Dræn risene for vand, klip poserne op og hæld dem i en skål.
  6. Server risene til kødbollerne og den lækre sauce.

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

  • Svar
    Zuzu
    31. januar 2019 den 18:09

    hvordan får sovsen denne farve? er der noget paprika eller lign i?

    • Svar
      madforfattigroeve
      1. februar 2019 den 21:35

      Jeg har tilsat en smule kulør for farve 🙂

  • Svar
    Stine Beck
    1. februar 2019 den 16:41

    Hvor kommer den røde sovs fra, min bliver bare meget lys, vigtigt at vide hvis meningen er der også skal paprika eller lign. i

Skriv kommentar