Print

Fyldt baconsvøbt kylling m. flødekartofler og stegte svampe

En af de lækreste retter jeg kender til er denne ret. Fyldt baconsvøbt kylling m. flødekartofler og stegte svampe. Den får vi, når det skal være ekstra lækkert. Retten er som sådan ikke indviklet at lave, men kombinationen af fyldt kylling med tilbehør, det er så skønt. Hele familien elsker retten, og jeg laver den også ofte som gæstemad. Det er en forholdsvis billig ret, da det hele kan laves af store mængder med fx flødekartoflerne.


Fyldt baconsvøbt kylling m. flødekartofler og stegte svampe

Tidsforbrug: 1 time og 10 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Kartofler: 

  • 1 kg. kartofler
  • 1/2 liter madlavningsfløde
  • 1 løg
  • 1 tsk. paprika
  • Fedtstof til det ildfaste fad
  • Salt + peber

 

Kylling: 

  • 1 pk. bacon i skiver
  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • 1 pk. garlic flødeost
  • 75 g. frisk spinat el. 2 spinatkugler

 

Svampe: 

  • Fedtstof
  • 250 g. champignon

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Kartoflerne skrælles, skylles og skæres tynde skiver
  3. Ildfast fad smørres med fedtstof
  4. Kartoflerne fordeles i fadet.
  5. Løget hakkes og puttes ovenpå kartoflerne i fadet.
  6. Fløde, paprika, salt og peber puttes i en gryde og givet et opkog.
  7. Fløden hældes nu over kartoflerne og bages i ovnen i 1 time ved 200 grader alm. ovn.
  8. Kyllingen skæres halvt over på langs og fyldes med smøreost og spinat. Bacon vikles omkring og gives 45 min. i ovnen alm ovn.
  9. Champignonerne skylles, skæres i skiver og steges på panden i fedtstof.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar