Print

4. december: Æggekage med pølser, ost og grøntsager (i ovn)

I søndags fik vi den lækreste æggekage! Det var lige med at tjekke rester fra ugen i køleskabet og vupti, så var der serveret en dejlig æggekage. Den er så nem at lave, tager ingen tid og smager super skønt. Vores søn fik dog nogle andre rester fra ugen, da han er allergisk overfor æg. Æggekagen kan laves på 100 forskellige måder – herhjemme er det vores “tøm køleskabet-ret”. Det er rigtig søndagsmad og fungerer også rigtig godt, som en solid frokost.


4. december: Æggekage med pølser, ost og grøntsager (i ovn)

Tidsforbrug: 30-35 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 7 æg
  • 1 rød peber
  • 2 porre
  • 1 stort løg
  • 1 dl. mælk
  • 1/2 ps. revet mozzarella el. cheddar
  • 1 pk. pølsehornspølser
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • Fedtstof

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 200 g. alm. ovn. 
  2. Løget pilles og snittes fint
  3. Rød peber skylles og skæres ligeledes i små stykker
  4. Porre skæres i tynde ringe
  5. Æggene klækkes ud i en skål – mælk, paprika, salt og peber tilsættes og piskes godt.
  6. Pølserne og løg steges på en pande i fedtstof
  7. Rød peber, pølser, løg, porre og halvdelen af mozzarellaen tilsættes i bunden af tærtefadet.
  8. Æggeblandingen hældes over fyldet og til sidst puttes resten af osten ovenpå.
  9. Bag æggekagen i ovnen i 20-30 min. Æggekagen er færdig, når den er gylden og fast ovenpå.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar