Print

2. december: 25 sparetips & en lille gave fra mig til dig.

//I samarbejde med Verdo & indeholder reklamelinks

Først og fremmest vil jeg gerne ønske jer alle en dejlig glædelig 2. december & første søndag i advent.. Julemåneden er min yndlingsmåned på hele året, det er så hyggeligt, så glædeligt og ikke mindst GIVENDE. Jeg synes, at jeg gerne vil glæde jer endnu mere, og give jer nogle sparetips igen igen.. og en lille gave! Det er altid fantastisk at kunne have muligheden for SELV at bidrage til økonomisk overskud på kontoen. Jeg har listet ikke mindre end 25 sparetips i forbindelse med madlavning, boligen og generelt måden at leve på i hverdagen. Derudover ligger der en lille gave til jer i bunden af indlægget – jeg håber, at I kan bruge mine sparetips samt gave, og at I husker at få hygget godt om jeres nærmeste på denne dag.

 

25 (gode!) sparetips fra mig til dig! 

 1. Køleskabet skal gerne være mindre end 5 grader varmt og fryseren under -18 grader. På den måde, skaber man den bedste balance i energien og økonomien.
 2. Når du koger ting, så lad være med at bruge meget vand. Der skal blot bruges flere penge og energi på at varme flere mængder op af vand. Dæk gerne maden med vand, og så ikke mere end det.
 3. Vand kan med fordel koges i en el-kedel. Det er billigere end en gryde på komfuret. Kog det derfor i el-kedlen og hæld over i gryden.
 4. Jeg anbefaler derudover også en Actifry, som du kan læse mere om her. Den er varm med det samme, er billigere i drift end en ovn og er dermed også et sundere alternativ at lave mad i. Lige nu kan man spare 900 kr. på din ven i køkkenet!
 5. Rester kan varmes i microovnen, det er billigere end at varme det i gryden eller ovnen.
 6. Sæt maden ind i ovnen med det samme og brug derfor ovnens forvarme. På den måde sparer man altså på strømmen, hvis det vel og mærke er retter, som skal have mere end 10-15 minutter i ovnen.
 7. LAD VÆRE MED AT ÅBNE OVNEN UNDER MADLAVNING. Denne er ret simpel, vi gør det nok alle. Jeg gør det selv somme tider! Duften derfra mmmh. Men når man åbner ovnen, så kan temperaturen faktisk falde med 2 grader, og på den måde bruger man altså mere strøm, da ovnen skal varme op igen.
 8. Igen til ovnen: grill hjælper ikke på elregningen! Når man griller, så mister ovnen altså varme. Brug gerne en stegepande eller brødrister, hvis noget skal grilles. (det som altså er muligt på denne måde).
 9. Brug også gerne eftervarmen i din ovn. Sluk ovnen noget tid før, og brug det sidste af varmen. På den måde, kan man altså spare mange penge.
 10. Køl maden ned, inden du sætter den i køleskabet. Køleskabet er et af de steder (sammen med fryseren), der bruger mest strøm. Det er tændt hele tiden og kører på højtryk for at holde sig en bestemt temperatur. Hvis man sætter varmt mad ind i køleskabet skal den arbejde endnu mere, for at holde en temperatur, så sørg for at maden er kølet lidt ned, inden det sættes ind. Det samme gælder lidt for det med frosne varer i køleskabet. Det er en god idé at tø det op i køleskabet, da det på den måde sørger sig for, at holde sig koldt på egen hånd.
 11. Afkalk din el-kedel og kaffemaskine jævnligt. Mange ved ikke, at det faktisk kræver mere strøm og energi at lave kaffe og koge vand, hvis der er kalk i maskinen. Ved at afkalke dine maskiner søger du for at formindske dit elforbrug.
 12. Når man skræller kartofler, skal vandet ikke løbe. Man sparer på vandet ved at slukke det undervejs. Det samme gælder altså også, når man vasker hår og krop, vasker op i hånden, samt børster tænder. Oftest lader vi vandet løbe, men der kan virkelig spares mange liter vand, ved at slukke det under disse ting.
 13. Moderne opvaskemaskiner fjerner snavset på din opvask, så det er faktisk unødvendigt at skylle tingene af inden de sættes ind. Det er mange liter vand der igen går til spilde, og skal betales for at “komme af med”. Sæt det bare ned i opvaskeren og tøm filteret løbende.
 14. Igen til opvaskemaskinen: Husk at fylde den helt op. Der bruges ekstra meget strøm og vand på at køre en halv maskine. Så vent gerne det døgn og få den fyldt helt op.
 15. Hvis ikke man har en opvaskemaskine, så er rådet her til dig der vasker op i hånden! Brug gerne en balje til at vaske op i. Mange vasker bare op under det rindende vand, men det bruger utrolig mange flere liter vand på denne måde. Et andet godt tip er at hælde vand op i opvaskemidlet, når du tror, at der ikke er mere i. Sæbevandet derfra kan faktisk bruges 3-4 gange endnu, før der behøver at købes nyt.
 16. Læg låg på maden, når du koger det. På den måde holdes varmen inde, og det kræver ikke lige så meget tid og strøm på at blive færdigt. Det fremskynder faktisk tilberedningen af maden med helt op til 6 procent.
 17. Skær dine grøntsager i mindre stykker. Ligesom ovenstående forkorter det altså tiden, det skal koges / dampes eller steges = mindre strøm.
 18. Brug gerne en trykkoger! Den formindsker kogetiden med helt op til 25%. Lige nu er der faktisk tilbud lige her. Man sparer 550 kr. på en trykkoger.
 19. Lav gerne mad til flere dage af gangen, på den måde skal man ikke lave mad flere dage i træk og derved bruge komfur og ovn mere end nødvendigt.
 20. Gryderne skal have den rigtige størrelse til kogepladen. Er der bare 1 cm. forskel, kan det faktisk give et energisvind på helt op til 20%.
 21. Indstil din emhætte på det laveste trin, da det ikke kræver nær så mange ressourcer.
 22. Lad være med at åbne dit køleskab så tit. Varmen kommer ind i køleskabet og de varer, som står yderst er også dem, der bliver belastet hurtigst, og bliver derfor hurtigere dårlige. Det betyder i sidste ende, at man skal købe nye varer, hvilket ikke gør godt for pengepungen.
 23. Damp gerne dine grøntsager. Man kan få gryder, som er specielt egnet til dette. Det kræver ikke så meget strøm, som når man koger mad.
 24. Generelt tip: Køb brugt! Det gavner miljøet og din pengepung.
 25. Spis ved mor, naboen, far, bedsteforældre, kæresten – you name it. Både din strømregning og din økonomi takker dig. På den måde behøves komfuret slet ikke at tages i brug. Så nemt er det.

 

Vil I have endnu flere råd, så har jeg også samlet 15 mere lige her. Der er massere at tage af! 🙂 

 

Jeg har indgået et attraktivt samarbejde! 

Billede fra Verdo.dk

Det er yderst sjældent, at jeg indgår samarbejde med virksomheder, men når jeg gør, så er det også fordi, at jeg kan stå 100% inde for dét, jeg skriver om. Jeg blev kontaktet af Verdo, som mente, at de kunne hjælpe mig og min målgruppe med at spare penge i hverdagen, samt at skabe et bedre overblik over din økonomi. Og som alle ved, så skaber stabilitet og overblik mere overskud. Jeg ved ikke, om I kender Verdo, men Verdo er et energiselskab, som er eksperter indenfor både tele, elektricitet, vand og varme. Noget de specielt lægger fokus på, er deres grønne energi, som jeg selv synes, er tiltrækkende og attraktivt.  Jeg har selv Verdo i dag og har haft det godt og vel 3 år, og er yderst tilfreds.

Det med EL, det er vel egentlig altid lidt en personlig individuel sag. At skifte elselskab er ikke med samme overvejelser og holdninger, som når man fx vælger at købe en ny telefon eller at handle et andet sted normalt. Oftest har man et elselskab som man blev foreslået da man flyttede ind, eller også har man bare dét, som man altid har valgt. Og så er det sørme heller ikke lige altid, at man kender forskellene på energiselskaberne. Faktisk kan det være lettere besværligt, men det er her, hvor jeg gerne vil hjælpe jer lidt.

Nu sidder I nok og tænker “hvad hulan har det her med mad og økonomi at gøre”. Og det kan jeg sagtens forstå! Sådan sad jeg også selv i starten efter mailen. Hvad er planen, hvordan kan det overhovedet give mening? Men det gjorde det! Verdo synes nemlig, at der skal være bedre overskud og overblik i budgettet og at alle mine følgere, skal have en lille gave. Normalt når man betaler for el, vand og varme, så kører det gerne som aconto hver 3. måned. Jeg kender godt selv det med at skulle lægge penge over på budgetkontoen til pengene skal trækkes hver 3. måned, og så stod man altså liiiige i enknibe. Og hov, hvor står der penge? Det gør der på budgetten! Så har man altså et større problem, når man når hen til elregningen, og pengene ikke er der, hvor man troede de var.

Verdo har derfor valgt, at man igennem MIG og Madforfattigrøve skal have muligheden for at kunne betale sin EL på månedsbasis. Hvilket vil sige, at man slipper for at skulle lægge penge til side, slipper for sved på panden hver 3. måned, slipper for fristelser og ikke mindst dårlige samvittighed der trænger sig på, når man nu står og skal finde de ekstra penge, man i princippet godt ved, burde stå på kontoen.

På mødet med Verdo gjorde jeg det klart, at min virksomhed Mad For Fattigrøve handler om troværdighed og glæde for andre mennesker. Det handler ikke om at skulle pådutte mine følgere til at gøre det ene eller andet, så hvis jeg skulle lave et indlæg, som skulle gøre Verdo attraktivt, så var det også nødt til at smide noget i puljen, som virkelig kunne gøre en forskel. Og det må siges, at være tilfældet. Ikke nok med, at man får muligheden for at få månedsbetaling OG grøn energi, så bliver der også lovet 6 mdr. gratis abonnement på din EL-regning. Måske der er nogen der tænker: “abonnement“? Ja, den vil jeg gerne uddybe! Jeg blev ret overrasket over at høre, at faktisk 85% af din elregning er rene afgifter og gebyrer. Shit. Det er faktisk en mikro lille del, som er ren EL. Så det er med at spare, hvor man kan! 6 måneders gratis abonnement, kan jeg give jer.

 

Hvorfor vælge Verdo?

 • Verdo giver dig muligheden for at betale din el på månedsbetaling i stedet for hver 3. måned.
 • Verdo går ind for grøn energi, hvilket betyder, at de passer ekstra godt på miljøet og prøver at have en bæredygtig tilgang.
 • I får muligheden via Mad For Fattigrøve, for at 6 måneders gratis el-abonnement.
 • Mulighed for personlig betjening i Randers og Hillerød, samt hurtig betjening via. telefonen (jeg kender flere steder, hvor man kan vente i evigheder, hvis man har spørgsmål….). Her tages 75% af alle opkald indenfor 60 sekunder.
 • Har fokus på ansvarlighed og via. forskellige samarbejder og tilgange, kan skabe bedre lave priser og bæredygtig energi.
 • Støtter sport, kultur og andre sociale aktiviteter

 

Hvis I synes, at det kunne lyde interessant, og som et godt tilbud for jer, så kan I tilmelde jer lige her. (på dette link)

 

Nu er jeg ikke klar over, hvor meget i selv betaler i el, afgifter og gebyrer, men jeg vil være så fræk at sige, at jeg tror, at jeg kan spare jer for nogle kroner. Min egen erfaring med Verdo og økonomi er, at vi bor i en 4 vær. lejlighed, 100 kvadratmeter i Randers, og jeg synes selv, at vi bruger enormt meget strøm, men vi betaler stadig kun ca. 400 kr. om måneden (1200 i kvartalet), og det mener jeg bestemt er til at overkomme. Jeg ved ikke hvad jeres forbrug er, men måske det er værd at overveje, med et skift? Jeg kan i hvert fald stå inde for Verdo, og jeg har altid været super glad for at have dem. Jeg håber I husker, at dette blot er et gavnligt indlæg og at intet presses over hovederne. Jeg vil bare gerne gøre en forskel hvor jeg kan, denne gang med sparetips og et godt tilbud. Billedresultat for hjerte

Kærlige decemberhilsner, Fie. 

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

  Skriv kommentar