Print

Panerede koteletter m. kogte kartofler, brun sovs og bønner

Det her, det er en af livretterne herhjemme – i hvert fald hvis du spørger børnene! Panerede koteletter! Generelt alt hvor brun sovs, kartofler og bønner indgår, så er det en sikker sejr. En ret der er super nem at lave, og hvor man ikke behøver at have æg hjemme, for at lave. Paneringen er nemlig lavet blot med vand og rasp.


Panerede koteletter m. kogte kartofler, brun sovs og bønner

Tidsforbrug: 35-40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Kartofler: 

  • 1 kg. kartofler
  • Salt + vand

 

Kød: 

  • 500 g. koteletter
  • Salt
  • Fedtstof
  • Rasp

 

Sauce: 

  • 2 spsk. mel + 20 g. fedtstof
  • Kulør
  • Grøntsags + kartoffelvand
  • Salt + peber
  • Stegefedt fra koteletterne

 

Tilbehør: 

  • 1 ps. grønne bønner

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles, skæres i halve og koges i letsaltet vand
  2. Koteletterne bankes med en kødhammer og vendes i rasp (de er stadig fugtige, hvilket vil sige, at det hænger fint ved. Er de ikke, kan de vendes i mælk.)
  3. Koteletterne krydres med salt og steges på panden i fedtstof.
  4. Saucen laves som følgende: smelt fedtstof i gryden, tilsæt mel og rør til en smørbolle. Tilsæt kartoffel og grøntsagsvand. Smag til med kulør, salt, peber og fedtstof fra koteletterne. (Det, som koteletterne har stegt i).
  5. K0g grøntsagerne i letsaltet vand og server.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar