Print

Kyllingebryst m. flødekartofler, fyldte baconsvøbte svampe og brød

Vi fik svigerfamilien på 3 retters menu, hvilket selvfølgelig betød, at jeg ville gøre lidt ekstra ud af det. Vi fik denne lækre hovedret, som kan varieres efter hvilke grøntsager, man har hjemme. Vi valgte baconsvøbte asparges og fyldte baconsvøbte svampe. Dog er det oftest, at det kan gøres billigere med svampene, da det tit er på tilbud, men begge dele er lige lækkert. Den er super nem at lave og passer stort set sig selv i ovnen.


Kyllingebryst m. flødekartofler, fyldte baconsvøbte svampe og brød

Tidsforbrug: 1,5 time.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Kartofler: 

  • 1 kg. kartofler
  • 1/2 liter madlavningsfløde
  • 1 løg
  • 1 tsk. paprika
  • Fedtstof til det ildfaste fad
  • Salt + peber

 

Kylling:

  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • Paprika
  • Olie
  • Salt + peber

 

Fyldte baconsvøbte svampe: 

  • 250 g. champignon
  • 1/2 ps. cheddar
  • 1 pk. bacon i skiver

 

Tilbehør: 

  • Baguette
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g. smør
  • 1 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Kartoflerne skrælles, skylles og skæres tynde skiver
  3. Ildfast fad smørres med fedtstof
  4. Kartoflerne fordeles i fadet.
  5. Løget hakkes og puttes ovenpå kartoflerne i fadet.
  6. Fløde, paprika, salt og peber puttes i en gryde og givet et opkog.
  7. Fløden hældes nu over kartoflerne og bages i ovnen i 1 time ved 200 grader alm. ovn.
  8. Olie, salt, peber og paprika blandes sammen og pensles over kyllingebrystfilet.
  9. Brystet steges 45 min. i ovnen ved samme grader som flødekartoflerne. 
  10. Champignon renses og fyldes med revet cheddar og bacon vikles omkring. baconskiverne kan med fordel skæres i halve på langs og vikles rundt om, så der er til alle. Svampene gives i ovnen til de er sprøde. Ca. 20-25 min.
  11. Brød varmes i ovnen efter anvisning på emballagen.
  12. Hvidløg presses og blandes med smørret og citronsaft.
  13. Server.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar