Print

Frikadeller m. kogte kartofler, brun sauce & blomkålsmix

En af vores favoritter, som altid bliver spist med velbehag. Retten er nem at lave, og tager ingen tid. Man kan forberede maden allerede før, da farsen gerne må stå på køl inden stegning, men det er bestemt ikke et must. Jeg synes den er nem at forberede om morgenen, så er kartoflerne skrællet og farsen klar til at komme på panden. Retten serveres selvfølgelig med en lækker brun sauce og kogte grøntsager.


Frikadeller m. kogte kartofler, brun sauce & blomkålsmix

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Frikadeller: 

  • 500 g. svinefars
  • 1 løg
  • 1 dl. Havregryn
  • Salt + peber til smag
  • 1/2 dl. vand
  • Fedtstof til stegning

 

Kartofler: 

  • 1 kg. kartofler
  • Salt + vand

 

Grøntsager: 

  • 1 ps. blomkålsmix
  • Salt + vand

 

Sauce: 

  • 2 spsk. mel + 20 g. fedtstof
  • Kulør
  • Grøntsags + kartoffelvand
  • Salt + peber
  • Stegefedt fra frikadellerne

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles, skæres i halve og koges i letsaltet vand
  2. Løget pilles og snittes fint
  3. Farsen puttes i en skål. Tilsæt derefter havregryn, løg, vand, salt og peber.
  4. Farsen formes til frikadeller og steges på panden i fedtstof.
  5. Saucen laves som følgende: smelt fedtstof i gryden, tilsæt mel og rør til en smørbolle. Tilsæt kartoffel og grøntsagsvand. Smag til med kulør, salt, peber og fedtstof fra frikadellerne. (Det, som frikadellerne har stegt i).
  6. K0g grøntsagerne i letsaltet vand og server.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Thor the Northern
    11. marts 2019 den 18:53

    Jeg bor her på Lofoten i Norge. Det er syv år siden jeg flyttede hertil.
    Penge betyder ingenting for mig men jeg så denne opskrift og den er som jeg husker min barndom.
    Jeg bor som sagt langt nord for polarcirkelen hvor solen altid skinner og vi går i bar overkrop til midnat og nyder solen (når vi ikke skal på job dagen efter) og når det ikke er vinter og pissekoldt som nu 😀

Skriv kommentar