Print

Paneret flæsk m. kogte kartofler, persillesovs og grønne bønner

 

Jeg kom til at se blandt mine opskrifter, at jeg manglede en af mine bedste retter, faktisk også Danmarks nationalret!! Nemlig lækker paneret flæsk med kartofler og persillesovs. Dertil grønne bønner. Ikke just en sund ret, men nøj det smager godt. Det var da lige før jeg ikke nåede at tage billedet, før mine øjne havde spist det. En lidt tung ret, men hvis man supplerer med gode grøntsager, så går det næsten op.

*Retten er lavet uden æg, da min søn er allergisk.


Paneret flæsk m. kogte kartofler, persillesovs og grønne bønner

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Kød:

  • 600 g. flæsk i skiver
  • Salt + peber
  • Mel + vand
  • Rasp
  • Fedtstof

 

Kartofler: 

  • 1 kg. kartofler
  • Salt + vand

 

Grøntsager:

  • 1 ps. grønne bønner
  • Salt

 

Sovs: 

  • Mælk
  • 1 bundt frisk persille
  • Salt + peber
  • 1 spsk. citronsaft
  • Mel + fedtstof

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles, skæres i halve og koges i letsaltet vand
  2. Flæsket bankes med en kødhammer og vendes i en tynd meljævning (mel og vand rørt sammen). Derefter vendes kødet i rasp og krydres med salt og peber.
  3. Kødet steges på panden i fedtstof til flæsket er gyldenbrunt.
  4. Bønnerne koges i letsaltet vand
  5. Sovsen laves som følgende: start med at hakke persillen fint. Smelt derefter fedtstof i en gryde, tilsæt mel og rør godt rundt, så det bliver til en smørbolle. Tilsæt derefter mælk og rør klumperne ud. Tilsæt citronsaft, persille, salt og peber og smag til.
  6. Server.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar