Print

Når vi går all in på store bagedage + rabatkode!

//Reklame for Bagetid

Hjemme hos os er vi helt vilde med at bage en masse forskellige kager. August måned blev der selvfølgelig gået all-in, da vores skønne datter fyldte 3 år. Der skulle bages over flere gange, da hun holdte ikke mindre end 3 fødselsdage. 2 herhjemme og én i vuggestuen. Generelt er vi vilde med at stå i køkkenet og ikke mindst ved bordet i stuen og lave en masse lækre kreationer. Begge børn synes, at det er sjovt at være med, og selvfølgelig er de da med! Egentlig er de mest vilde med at smage til og putte i skålen, og så er magien og resten op til mor.

Nogle af de opgaver der ventede os for den kommende tid var en talkage, fødselsdagsmuffins og sidst men bestemt ikke mindst – popcakes! Først skulle vi lave en fantastisk lækker tal-kage til fødselsdagene hjemme. Den blev ellers noget af en success, trods det var første gang, jeg prøvede den! Der er jo massere af inspiration at finde derude, men vi fik lavet kagen som en lækker citron/banankage.

Haley fik valget, hvad vi skulle lave til vuggestuen. Som altid (efter Haleys ønske) skulle vi have blåbær og vindruer med, men også fine pyntede muffins. Kagerne skulle (ligesom alt andet), selvfølgelig være uden æg og nødder, da vores søn er allergiker, men det er nu intet problem. De blev pyntet af den stolte 3-årige med lækker blå frosting, chokolade og massefarvede pynt – lige efter fødselarsens ønske. Jeg ville gerne gøre lidt ekstra ud af anretningen af de lækre muffins, da det nu var første fødselsdag, hvor hun faktisk havde en masse ønsker, og ikke mindst var hun nu så stor, at hun havde en mening og kunne udvise en masse glæde.

Jeg gik derfor ind på min fortrukne bageside, bagetid.dk, og kiggede deres sortiment igennem. For det første var mine gamle muffinsforme en smule af ældre dato, så der skulle selvfølgelig købes nye. Hvad jeg også fandt ud af med muffinsformene efterfølgende var, at de er perfekte til diverse snacksholdere i madpakken – win, win! Men jeg faldt også over det lækre cupcake stativ, der kunne holde 12 muffins.

Her var nogle af de fade, jeg fik lavet til Haleys fødselsdag.

 

Derudover har vi fundet en ny bagehobby herhjemme – og det er pop cakes! Jeg havde aldrig hørt om dem før (jeg mistænker det for at være noget nyt – eller mig der er langsom i optrækket!), men det er simpelthen kager på en pind! Utrolig nemme at lave og lækre til børnefødselsdage, eftermiddagshygge med familie og venner mv. Idag lavede jeg dem, da vi fik besøg af min søde veninde, Luna og hendes drenge. Jeg var allerede gået all in med aftesmaden, som bestod af lækker and med alt dertil (jeg skal jo forberede til julen), så til dessert fik vi de fineste banan popcakes overtrukket med hvid chokolade og fin pynt. Jeg synes, det var mega smart, at jeg bare kunne lave dem i en hjerte-silikoneform, så skulle jeg ikke selv til bagefter at forme dem – det ville tage alt for lang tid!

 

Banan pop cakes overtrukket med hvid chokolade (uden æg)

Antal: 30 stks.

Tid: Ca. 1,5 – 2 timer alt i alt

 

Ingredienser:

 • 2 dl. mel
 • 1 banan
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 1/2 dl. smør
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1,5 dl. koldt vand
 • 3/4 dl. sukker
 • 1/4 spsk. citron
 • 1/2 tsk. kardemomme
 • En knivspids salt
 • 200 g. odense hvid chokolade
 • Pynt til popcakes

 

Opskrift: 

 1. Ovnen tændes på 175 grader alm. ovn. 
 2. Margarinen smeltes og stilles på køl i 2 minutters tid
 3. Imens margarinen køles af, skrælles og moses bananen
 4. Alle ingredienser blandes sammen – der kan evt. tilsættes en smule mere vand, hvis man synes, at dejen er for tyk.
 5. Dejen hældes over i den ene silikoneform (den uden huller) og den anden plade med huller lukkes over bunden med dej i.
 6. Dejen bages i ovnen i 30 minutter ved 175 grader alm. ovn. og stilles til køl i 15 minutter.
 7. Når kagen har kølet af dypper du dine popcakes pinde i en smule speltet hvid chokolade så enden er dækket med chokolade.
 8. Derefter putter du pinden med hvid chokolade i enden af kagen med hjertet og putter dem i fryseren i 20 minutter, så chokoladen på pinden kan størkne.
 9. Når kagen har været en tur i fryseren smeltes resten af det hvide chokolade i en aflang beholder (evt et glas), så du nemt bagefter kan dyppe kagen ned i og sætte til afkøling. Inden afkølingen pyntes de overtrukne popcakes med krymmel.
 10. Man kan med fordel stille de overtrukne pop cakes på sådan en beholder som i linket her. 🙂

 

Jeg vil gerne til sidst sige, at det har været en fornøjelse at stå i køkkenet med mine dejlige børn! Det er altså en glæde at opleve, at de endelig kan være med til at bage, det er noget, vi nyder sammen. Så selvom indlægget indholder reklame for Bagetid.dk, så vil jeg gerne have lov at påpege, at det altid er der jeg køber mine varer til bagning – både før og efter samarbejdet. Så at jeg fik muligheden for at give dem endnu mere god omtale, det var bare en bonus for mig! 🙂

Til sidst vil jeg gerne give jer en lille gave – det er nemlig en rabatkode, så I forhåbentlig kan blive lige så glade for deres produkter, som vi er. Jeg giver alle mine dejlige følgere 10% til Bagetid.dk, som kan bruges hele oktober måned.

Rabatkoden med 10% = BagningForFattigrøve (husk store bogstaver)

Mine to dejlige børn, altid så glade.

 

Tak fordi I læste med! Og god bagelyst – lad mig endelig høre, hvad I synes om vores nye kreationer! 🙂

 

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

  Skriv kommentar