Print

Lækker gryderet m. koteletter og ris (uden tomat)

Som I jo nok husker, så havde min kære mand købt 5 kg. koteletter på tilbud (med det fine gule mærke), og derfor var det jo som sagt også på tide, at jeg fik lavet en masse med kødet! Denne gang blev det så til en gryderet m. koteletter, grøntsager og ris. En lækker efterårsret, som ligger godt i maven. Og blandt den brune sauce, er det super nemt at gemme grøntsagerne for børnene, der ikke er særlig vilde med mors kogte grøntsager! Så win win! Der blev spist meget blandt hele familien, og alt serveret med sauce falder i god jord. Den er lavet på samme måde som mørbradgryden, dog med andre grøntsager.


Lækker gryderet m. koteletter og ris (uden tomat)

Tidsforbrug: Ca. 40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Sauce:

  • 500 g. koteletter
  • 165 ml. kokosmælk
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 4 store gulerødder
  • 1 stort løg
  • 100 g. champignon
  • 800 ml. vand
  • Kulør
  • Salt + peber
  • Fedtstof
  • Meljævning (mel + vand)

 

Ris: 

  • 3 ps. ris
  • Vand + salt

Fremgangsmåde

  1. Koteletterne skæres i små tern
  2. Alle grøntsagerne skæres ud – gulerod i skiver og resten i tern
  3. Kødet brunes med løg i fedtstof i en gryde
  4. Vand, grøntsager og kokosmælk hældes ved og lades simre i 15-20 min.
  5. Ris koges efter anvisning på emballagen i letsaltet vand.
  6. Jævn retten med meljævning (mel + vand rystet sammen).
  7. Tilsæt lidt kulør til den ønskede farve.
  8. Smag til med salt og peber
  9. Server med risene.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Anita
    26. oktober 2018 den 7:07

    1000 tak! Hvor er det fantastisk med så god og varieret mad. Mine børn og jeg elsker det! Du er simpelthen med til at redde vores aftensmad hver aften. Jeg er ikke særligt opfindsom selv. Dine retter enkle, og der er mad ca efter en time hver gang. 1000 tak! ❤️❤️❤️

Skriv kommentar