Print

Koteletter i folie m. ris, sauce og ovnstegte rodfrugter

Når det skal gå hurtigt til aftensmad, så forbereder jeg som oftest maden inden børnene kommer hjem. Én af favoritterne når der skal forberedes mad er koteletter i folie. Det er nemlig nemt at smide på køl efter de er samlet, og så bare smide i ovnen, når det skal laves. Vi varierer med tilbehøret, men vi kan nu godt lide denne kombination med ris, sauce og grønt.


Koteletter i folie m. ris, sauce og ovnstegte rodfrugter

Tidsforbrug: 40-45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 500 g. koteletter (4-5 stk.)
  • 4 ps. ris
  • 450 g. øko rodfrugter, frost
  • Mælk
  • 1 rød peber
  • 1 tomat el. 3-4 cherrytomater

 

Basislager: 

  • Kulør
  • Fedtstof
  • Løg
  • Hønsebouillon
  • Salt + peber
  • 2 tsk. paprika

 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 g. varmluft 
  • Rodfrugterne hældes i et ildfast fad og sættes ind i ovnen for 35-40 min.
  • Koteletterne bankes med en kødhammer og krydret med salt og peber
  • Koteletterne steges let på panden i fedtstof og puttes derefter over på folie
  • Løg, tomat og rød peber skæres i små tern og lægges ovenpå koteletten i folien og sættes derefter i ovnen i 20-25 min.
  • Risene koges i letsaltet vand efter anvisning på emballagen
  • Sovs: smelt fedtstof i gryden, tilsæt paprika og svits det af. Tilsæt mel og rør godt rundt. Hæld derefter vand og mælk i og rør godt rundt til den ønskede konsistens. Tilsæt bouillon og kulør. Smag til med salt og peber.
  • Server.

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  • Svar
    Louise
    12. oktober 2018 den 9:21

    Folie er det sølvpapirs-pakker eller folie bakker?

    • Svar
      madforfattigroeve
      14. oktober 2018 den 19:59

      Det er sølvpapir omkring koteletten 🙂

Skriv kommentar