Print

Karbonader m. kartofler, brun sovs og blandet salat

Jeg observerer tit, at jeg ikke er alt for skarp med billederne. Jeg kunne godt bruge et kursus! Men virkeligheden er, at jeg er en sulten mor til 2 små børn, så det er altså ikke altid det når at stå knivskarpt, at der er tid til det eller at det når at se pænt ud før der sidder en børne gaffel i maden! Oftest når jeg ikke engang at spise det, før det er koldt. Ja, det her, det er måske ikke perfekt, men det er virkeligheden – det er mine karbonader med brun sovs! I skulle se når jeg har taget billedet, så ligger saucen altså ikke så pænt igen.. Man skal skynde sig at spise før børnene kalder på assistence! Men det er børnenes livret, og derfor vil jeg ikke pynte på den, det her er all-natural! Opskriften er uden æg, men stadig lige så sprød og lækker.


Karbonader m. kartofler, brun sovs og blandet salat

Tidsforbrug: 30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

Kød:

  • 500 g. hk. svinefars
  • Rasp
  • Tynd meljævning (mel rørt op med vand)
  • Salt + peber
  • Fedtstof

 

Kartofler:

  • 1 kg. kartofler
  • Vand + salt

 

Sovs:

  • Kulør for farve + smag
  • Salt + peber for smag
  • 3 dl. mælk
  • 2 dl. kartoffelvand
  • Stegefedt fra karbonader
  • 2 spsk. flydende margarine
  • 2 spsk. mel

 

Tilbehør

  • Salatskålen (blandet salat fra Rema 1000)
  • Majs

Fremgangsmåde

  1. Karbonaderne formes, vendes i tynd meljævning (mel + vand rørt sammen) og derefter i rasp. Inden stegning krydres de med salt og peber.
  2. Kartoflerne skrælles og skæres i halve. Derefter koges de i letsaltet vand til de er møre. (Tjek evt. med en gaffel el. kniv).
  3. Steg karbonaderne på panden i fedtstof.
  4. Grøntsagerne koges efter anvisning på emballagen.
  5. Fedtstof smeltes i en gryde, tilsæt derefter mel og rør rundt, så det bliver til en smørbolle. Tilsæt kartoffelvand og kulør. Smag til med salt, peber og fedtstof fra panden med karbonaderne.
  6. Server.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar