Print

Banan pop cakes overtrukket med hvid chokolade (uden æg)

Vi har fundet en ny bagehobby herhjemme – og det er pop cakes! Jeg havde aldrig hørt om dem før (jeg mistænker det for at være noget nyt – eller mig der er langsom i optrækket!), men det er simpelthen kager på en pind! Utrolig nemme at lave og lækre til børnefødselsdage, eftermiddagshygge med familie og venner mv. Idag lavede jeg dem, da vi fik besøg af min søde veninde, Luna og hendes drenge. Jeg var allerede gået all in med aftesmaden, som bestod af lækker and med alt dertil (jeg skal jo forberede til julen), så til dessert fik vi de fineste banan popcakes overtrukket med hvid chokolade og fin pynt. De er hammer lækre! 🙂


Banan pop cakes overtrukket med hvid chokolade (uden æg)

Tidsforbrug: 1,5 - 2 timer.

Antal: 30 stk.

Ingredienser

  • 2 dl. mel
  • 1 banan
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 dl. smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 dl. koldt vand
  • 3/4 dl. sukker
  • 1/4 spsk. citron
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • En knivspids salt
  • 200 g. odense hvid chokolade
  • Pynt til popcakes

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 175 grader alm. ovn. 
  2. Margarinen smeltes og stilles på køl i 2 minutters tid
  3. Imens margarinen køles af, skrælles og moses bananen
  4. Alle ingredienser blandes sammen – der kan evt. tilsættes en smule mere vand, hvis man synes, at dejen er for tyk.
  5. Dejen hældes over i den ene silikoneform (den uden huller) og den anden plade med huller lukkes over bunden med dej i.
  6. Dejen bages i ovnen i 30 minutter ved 175 grader alm. ovn. og stilles til køl i 15 minutter.
  7. Når kagen har kølet af dypper du dine popcakes pinde i en smule speltet hvid chokolade så enden er dækket med chokolade.
  8. Derefter putter du pinden med hvid chokolade i enden af kagen med hjertet og putter dem i fryseren i 20 minutter, så chokoladen på pinden kan størkne.
  9. Når kagen har været en tur i fryseren smeltes resten af det hvide chokolade i en aflang beholder (evt et glas), så du nemt bagefter kan dyppe kagen ned i og sætte til afkøling. Inden afkølingen pyntes de overtrukne popcakes med krymmel.
  10. Man kan med fordel stille de overtrukne pop cakes på et stativ, der er beregnet til opgaven (eller en simplere måde kan også være flamingo).

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar