Print

Andesteg m. hvide og brunede kartofler, sauce og tilbehør

Som madblogger må jeg være på forkant, når vinterens mad skal laves, og jeg havde sagt at første tilbud jeg så, så slog jeg til. Så i går, på en ganske almindelig tirsdag, stod jeg hele dagen i køkkenet og det summede af vinter og hygge i køkkenet, da anden skulle laves. Og mums det smagte! Nu kan julen bare komme an! Efter 3 timer i ovnen var den bare HELT PERFEKT. Det er 6 gang jeg i mit liv laver and, og jeg er simpelthen gået hen og blevet vild med det. Vi har været værter for juleaften 3 gange, så der ligger selvfølgelig et stort pres på kokken den dag. Heldigvis plejer alle at spise med velbehag til alle revner. 

<

Andesteg m. hvide og brunede kartofler, sauce og tilbehør

Tidsforbrug: 4 timer

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • And
  • æble
  • Svesker
  • Kartoffel
  • Sødmælk
  • Glaskartoffel
  • Chips
  • Salt
  • Peber
  • Fedtstof
  • Rødkål
  • Agurkesalat
  • Kulør
  • Sukker
  • Mel
  • Smør

Relaterede indlæg

5 Kommentarer

  • Svar
    Dorte Schultz
    3. november 2018 den 9:58

    Nem hjemmelavet agurkesalat – uden kogning og udvanding

    1 agurk
    1 dl. sukker
    1 dl. eddike
    Salt
    Peber
    Skål evt. med låg eller et aflagt glas fra købte agurker eller lign.

    Agurken skæres i tynde skiver og lægges op i beholderen.
    Sukker, eddike, salt og peber hældes over.
    Vend forsigtigt rundt.
    Skal stå i minimum 1 time, så er de klar til brug.

    Tip: De kan holde sig i minimum 14 dage i køleskabet, hvis man altså er så heldig at der er nogen til overs, her i huset går de som varmt brød, så det er sjældent det sker.

    Tip: Har man rå agurk i overskud eller har mange af dem fordi drivhuset pludselig eksploderede, så kan agurker sagtens fryses. Når de har været frosne er de meget vandet, så de kan umiddelbart ikke bruges til andet end agurkesalat. Skær agurkerne i skiver og frys dem ned i portioner (500 g svarer cirka til, hvad der kan være i et mellemstørrelse rødebedeglas), når man så skal bruge dem skal man blot lægge de frosne agurker i en skål, hælde de øvrige ingredienser over og lade dem tø op, og huske at vende lidt rundt i dem en gang i mellem.

    Velbekomme.
    Dorte

  • Svar
    Xenia
    3. november 2018 den 10:46

    Total ny til det her – skal anden være tøet op inden man går i gang, og i så fald, hvornår skal den så tages op af fryseren?

    • Svar
      madforfattigroeve
      6. november 2018 den 18:14

      Hejsa,

      Ja, anden skal tø op inden :)!

  • Svar
    Anders
    2. november 2020 den 13:29

    Men glaskartofler?!!

    • Svar
      madforfattigroeve
      2. november 2020 den 13:34

      Man kan selvfølgelig også selv købe små kartofler og bruge 🙂 Men glaskartofler er den billige og nemme løsning. 🙂
      Kh Fie

Skriv kommentar