Print

10 ting jeg elsker ved at være en fattigrøv!

Ja, lad os bare lige konkludere, at der altså ER ting, der er skønne ved at være fattig. Jeg tænker, at vi alle har brug for i ny og næ, at få et smil på læben, og lad os da starte her! Jeg synes faktisk ikke altid, at det er skidt, at være fattig. Det må altså siges, at det ikke kun er ulemper det hele! Så lad os bare komme i gang og trække lidt på smilebåndet! 😀

 

10 ting jeg elsker ved at være en fattigrøv!

 

Ingen hæveautomat

Det hænder VIRKELIG sjældent, at folk vil låne penge af mig, for de ved godt, at jeg ikke har ret meget selv, så det er ikke sjovt at spørge mig. Ergo jeg undgår ubehagelige situationer, hvor jeg ikke behøver at sige nej hele tiden. Det gør man sørme jo hele tiden med 2 børn i trodsalderen, “nej, nej og atter nej!”.

 

Overflod af forbrug

Jeg er hele tiden klar over, hvor mange penge jeg har. Jeg bruger ikke overflod af penge, for jeg har dem simpelthen ikke. Jeg kommer ikke lige til at købe noget, og får dårlig samvittighed bagefter. Jeg undgår igen situationer, hvor jeg kan blive i dårligt humør. Jeg får en ren samvittighed og en gladere pung!

 

Planlægning 

Jeg har 100% styr på mit budget. Jeg ved hvad jeg har af udgifter og af indtægter, for jeg har ikke råd til at lade det stå til og bare klare sig selv. Min planlægning af økonomiske beslutninger og budget har aldrig været bedre, end når jeg er på SU, og det ELSKER jeg. Jeg har fået en god vane, jeg bestemt tager med mig, når jeg engang kommer til flere penge!

 

Ingen tømmermænd! 

Det giver lidt sig selv! Med ikke mange penge på kontoen, er der sørme heller ikke råd til flere mængder alkohol, der sætter mig ud af kurs. Ergo jeg undgår de slemme… meget slemme.. tømmermænd! Jeg har gerne tømmermænd i flere dage og det er ulideligt! Så endnu en god økonomisk beslutning, der hjælper mig til ikke at komme ud i et sort hul af ondt i maven og hovedpine…

 

Udfoldelse af nye sider 

Jeg elsker, at jeg er nødt til at udforske nye sider af mig selv – heriblandt også min kreativitet! Når man ikke har mange penge stående på kontoen, så er man nødt til at være kreativ hvad angår aktiviteter med ens børn. Vi synes det er fantastisk, at tage en tur i skoven – samle forskellige ting og så bruge hvad vi har på hænderne. Her i efterårsferien skal vi blandt andet tjekke min liste af med gratis oplevelser og aktiviteter, og det synes vi nu godt om! Man behøver ikke bruge oceaner af ressourcer på at have det sjovt som familie.

 

Nærvær 

Jeg elsker, at man kommer hinanden tættere ved. Det hænger måske en smule sammen med udfoldelse af nye sider. Men når man ikke har meget at gøre med, så er man nødt til at holde sammen og stå sammen, for at klare det hele. Familien må hjælpe hinanden og aktiviteterne på programmet inkluderer gerne alles nærvær og opmærksomhed. Jeg elsker det fællesskab vi får, ved at klare nye ting og situationer sammen! Der kan næsten gå sport i hvem der køber den billigste ost eller finder det bedste fund på loppemarkedet.

 

Tilbudsjagt! 

Jeg elsker at tage på en god tilbudsjagt! I ved, ligesom når man ser ved Black Friday med kvinder og mænd der stormer rundt efter gode tilbud! Ja, sådan er jeg også når jeg ser et gult mærke. Grines, det må der godt! Jeg elsker simpelthen at finde de bedste tilbud, det giver mig så dejlig en fornemmelse i maven, og kan faktisk gøre mig glad. Mere skal der ikke til!

 

Opsparing! 

Jeg elsker virkelig meget den følelse man har, når jeg køber noget man sååååå længe gerne ville have, og så ovenikøbet har sparet op til den! Jeg har længe tænkt på, om jeg mon ville have det lige så godt, som hvis jeg bare købte det, så snart jeg så det, uden opsparing, fordi jeg havde mange penge. Om jeg mon ville være lige så lykkelig og have mine samvittighed på det rene. JEG TVIVLER! Med opsparing, hver en krone tjent og sparet, så får jeg det godt i maven! Og det er det jeg elsker ved at være fattig! Man sætter pludselig meget mere pris på de ting, som man får. Om det er ting, rejser mv. Glæden er større!

 

Styrke 

Jeg er lykkelig for, at det at ramme bunden, har gjort mig stærkere og mere motiveret for ting i mit liv. Vi er pludselig meget mere realistiske mennesker, og vi kan drømme om de ting, vi gerne vil. At være fattig har gjort os til stærkere mennesker. Når man har oplevet hvad det vil sige at vende hver en øre, så skal der ikke meget til at gøre en glad på vejen. Det har lært mig, at man ikke giver op, at man kæmper for tingene og tage én dag af gangen.

 

Tryghed 

En af dem, jeg virkelig kan skrive under på kommer her. Det gør mig et eller andet sted så glad at vide, at man ikke er eneste mand i køen til flere penge. Os uden mange penge på hånden trøster os med, at vi ikke er alene i denne verden, og det kan virkelig holde én kørende længe. Måske det ikke er det fedeste at der er så mange i Danmark, som har en lav indkomst, men i det mindste er vi mange i samme båd og kan give hinanden en opsang i ny og næ! Det giver mig en form for tryghed at vide, at det ikke kun er hos os, vi somme tider må vende hver en øre. Jeg elsker at vide, at så mange mennesker holder sammen. Jeg kan jo dagligt se det! Se hvor mange der følger med, hvor meget man kan motivere hinanden – få glæde af hinanden. Det gør mig fantastisk godt til mode at vide, at der er hjælp at hente. At se, hvor gode mennesker faktisk kan være imod hinanden. Det må vi give hinanden – et klap på skulderen, et smil i en kærlig retning og altid at have et godt råd på hånden. 3 gode egenskaber der helt tilfældigt, ikke koster en øre.

 

Tak fordi I læste med, og husk nu at nyd livet hvor I er, det er fordele og ulemper ved det hele. God Karma til jer. <3

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar