Print

Tarteletter med kylling, asparges og grønt (lår)

Tarteletter er altid godt. Og det er sørme heldigt, at det kan laves  både som snack, natmad, frokost, forret og aftensmad – hvis du spørger Mikkel. Han var helt sikker på at billederne ikke blev gode første gang, så jeg måtte hellere lave det igen! 🙂

Normalt laves opskriften med ærter som på billedet, men denne gang er det blot med gulerødder.


Tarteletter med kylling, asparges og grønt (lår)

Tidsforbrug: 1 time og 15 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 2 gulerøddder
  • 1/2 ps. kyllingelår
  • 1 ds. aspargesnitter
  • 2 dl mælk
  • 2 pk. tarteletbunde

 

Basislager: 

  • 3 dl. hønseboullion
  • 1 løg
  • Mel + fedtstof

Fremgangsmåde

  1. Skær gulerod og løg i tern
  2. Put kylling og vand i en gryde sammen med grøntsagerne
  3. Kog kyllingen i 1 time – eller til kyllingen hos dig er mør. Gem vandet, gulerod og løg som kyllingen har kogt i! Hæld det fra i en skål. (det skal bruges som bouillon til sovsen)
  4. Pil kyllingen fra lårene
  5. Lav en opbagt sovs med fedtstof og mel. (Lav en smørbolle)
  6. Asparges væden sigtes ned i gryden.
  7. Mælk og bouillon (vandet fra kyllingen) tilsættes og det simrer til gulerødder er møre
  8. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  9. Når saucen er kogt igennem tilsættes kyllingekød, løg og aspargessnitterne. og simrer videre til tarteletterne er færdige.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Tarteletterne varmes i 4-5 minutter i ovnen på 200 grader alm. ovn.
  12. Tarteletterne fyldes med kødfyldet ved servering og pyntes med revet gulerod.

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

  • Svar
    Annika Rasmussen
    17. september 2018 den 10:19

    Der står fløde i opskriftens trin for trin, men mælk i indgredienser 🙂

    • Svar
      madforfattigroeve
      19. september 2018 den 14:49

      Hejsa, den blev rettet så snart jeg fandt ud af det 🙂 Det var nemlig en fejl ja. Det er mælk der skal bruges 🙂

  • Svar
    Henrik
    17. september 2018 den 16:59

    Tak for mad 🙂

    Har dog lige en mindre rettelse. Fløden i denne opskrift fremgår ikke i ingredienslisten 🙂

    • Svar
      madforfattigroeve
      19. september 2018 den 14:49

      Hejsa, den blev rettet så snart jeg fandt ud af det 🙂 Det var nemlig en fejl ja. Det er mælk der skal bruges 🙂

Skriv kommentar