Print

Blomkålssuppe m. brødcroutoner

Blomkål er altid lækkert, og denne opskrift er bestemt lige så lækker. Vi elsker suppe herhjemme, så det er fantastisk at have noget at vælge imellem, så der kommer variationer i ugerne! Suppe er også en af de menuer, som trækker priserne godt ned i en uge, så alt i alt en god, børnevenlig og ikke mindst lækker ret. Og brødcroutonerne er bestemt prikken over i’et.


Blomkålssuppe m. brødcroutoner

Tidsforbrug: 40-45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • Et stort blomkål
  • 2 bagekartofler el. 4 alm. kartofler
  • 25 g. smør
  • 250 ml. madlavningsfløde
  • 5 dl. vand
  • 5 skiver rugbrød

 

Basislager: 

  • 1 løg
  • Salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm ovn
  2. Skær rugbrøddet i tern og vend dem i olie
  3. Kom rugbrøddet på en beklædt bageplade og drys med salt ovenpå og bages i ovnen til de er sprøde – ca. 5-7 min.
  4. Kartoflerne skrælles
  5. Blomkål, kartofler og løg skæres i små tern og i en gryde med vandet – koges med låg på til grøntsagerne er møre – ca. 20-30 min alt efter størrelse af tern.
  6. Kom fløde i og lad det koge i yderligere 5 min. 
  7. Tag det af blusset og kom smør i – blend det til klumperne er væk og smag til med salt og peber.
  8. Server.

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

  • Svar
    Mette Andersen
    6. september 2018 den 21:15

    Hvornår skal mælken i, og hvor meget vand skal der i gryden?

    • Svar
      Johannes
      11. september 2018 den 19:43

      Madlavningsfløden skal i efter 20-30 minutter, når grøntsagerne er kogt møre.
      Der skal 5dl vand i gryden.
      God fornøjelse.
      Har lige lavet den, og det blev rigtig godt.

  • Svar
    Jette
    12. september 2018 den 19:28

    Vil bare rose fin opskrift på suppen. Den er kæmpe hit her hjemme. Super lækker😁

Skriv kommentar