Print

Svensk pølseret

En let opskrift, der ofte rammer danskernes spiseborde. En klassiker når der skal spares på madposten i ny og næ. Vi er selv vilde med svensk pølseret, da det er en god og børnevenlig ret, som ikke tager lang tid at lave. Der er oftest rester af retten, hvilket også er skønt til restedagen.


Svensk pølseret

Tidsforbrug: 35-40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 300 gram pølser
  • 75 gram tomatpuré
  • 650 gram kartofler
  • 2,5 dl fløde
  • Mælk efter behov
  • 1 finthakket løg
  • 2 tsk. paprika
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og skær med i små mundrette stykker
  2. Kog kartoflerne og lad dem køle helt af (de kan evt. med fordel koges dagen før)
  3. Skær pølserne i små tern
  4. Løg pilles og snittes fint
  5. Svits løg, kartofler og pølser i en gryde
  6. Tilsæt tomatpuré og fløde – lad det simre i 10 minutters tid
  7. Hvis der ønskes mere sovs – tilsæt her en smule mælk
  8. Smag til med salt og peber.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Jesper Dartlykke
    6. juni 2019 den 20:40

    Hvornår tilsætter du paprika i retten, det står ingen steder i opskriften? Personligt ville jeg selv tilsætte sammen med fedtstoffet lige før svitsning af pølser, løg og kartofler.

Skriv kommentar