Print

Stuvet spidskål m. kartofler og gulerødder

Stuvet spidskål med frikadeller, gulerødder og kartofler, en sikker vinder, en gammeldags ret. Vi er vilde med gammel dansk mad, så spidskålet giver bestemt det sidste touch til retten. Herhjemme panerer vi enten i mælk eller meljævning når vi fx laver karbonader til retten, da vores søn ikke kan tåle æg.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Stuvet spidskål m. kartofler og gulerødder

Tidsforbrug: 35-40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

 • 800-900 g. spidskål (mellem størrelse)
 • 1 kg. kartofler
 • 600 g. gulerødder

 

Basislager: 

 • Mel (5 spsk. til smørbolle)
 • Vand
 • Salt + peber
 • 1 tsk. sennep
 • 1 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

 1. Spidskål snittes, skylles og koges til det er mørt, ca. 10 min. (gem væden til sauce senere)
 2. Kartofler og gulerødder skrælles, skylles og skæres i halve
 3. Kartofler og gulerødder koges i letsaltet vand
 4. Frikadellerne laves (del 1)
 5. Der laves en opbagt sauce. Fedtstof og mel røres sammen til en smørbolle. Væde fra spidskålet hældes i gryden lidt af gangen, og der røres godt rundt, så der ingen klumper er i. Spidskålet hældes i og smages til med salt, sennep, citronsaft og peber. Er saucen for tynd kan der jævnes med meljævning.
 6. Sever de lækre frikadeller (del 1) til stuvet spidskål, kartofler og gulerødder. Denne ret er der garanteret rester af.

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

Skriv kommentar